50 jaar NVvA

Dit jaar is het een halve eeuw geleden dat de NVvA werd opgericht. Een mijlpaal waar we met alle leden en partners bij stil willen staan. 2021 wordt het jaar waarin we dit gaan vieren. We kijken terug naar het begin en alles wat er gebeurd is in deze 50 jaar, maar kijken ook zeker vooruit.

Het gouden jubileum wordt aan het eind van dit jaar gevierd met een groots event. Maar gelukkig hoeven de leden niet te wachten tot de officiële viering, want door het jaar heen gaan wij vijftig kleine feestjes vieren met leuke verrassingen en presentjes voor de leden. Vanaf cadeau nummer 1 (de geheel vernieuwde website http://www.arbeidsdeskundigen.nl/) tot en met cadeau nummer 50, het feestelijke jubileum event. Via de nieuwsbrief en de website houden we jullie op de hoogte!

1/50
Nieuwe website arbeidsdeskundigen.nl
Alles voor de arbeidsdeskundige’, is het motto van de geheel vernieuwde website arbeidsdeskundigen.nl. En daarmee is niets te veel gezegd: de site is super overzichtelijk én compleet. De homepage bestaat uit tegels die je direct leiden naar uiteenlopende thema’s of onderwerpen. Zo kun je in een muisklik naar, het laatste nieuws, evenementen, de AD Academie, de AKC kennisbank, het SRA-register of het vrijwel complete digitale archief van AD Visie. Ook zijn er rechtstreekse links met de online producten van AKC zoals de keuzetool arbeidsflexibiliteit en de Kennisbibliotheek Chronisch Werkt

2/50
NVvA 50 jaar 'Beschouwingen op het vak'
Nummer 2 van 50! Beschouwingen op arbeid en het vak; de eerste in de reeks is van Simon van Driel, Voorzitter Raad van Advies NVvA. 

3/50
500 gratis scholingstrajecten. Maak je cliënt enthousiast!
In het kader van het 50-jarig jubileum biedt de NVvA samen met organisatieadvies- en trainingsbureau TWST maar liefst 500 gratis online scholingstrajecten aan. Ben jij arbeidsdeskundige en heb jij cliënten die zich willen ontwikkelen? Ga dan snel naar https://www.twst.nl/school/nlleertdoor-arbeidskundigen/ en maak jouw kandidaat enthousiast om zich aan te melden voor een van de GRATIS online scholingstrajecten (t.w.v. € 695). Wees snel, want op=op.

4/50
AD Visie 1
Het gouden jubileum vieren we aan het eind van dit jaar met een groots evenement, hopelijk live. Gelukkig hoeven de leden niet te wachten tot het einde van het jaar. Het hele jaar vieren wij dit met speciale evenementen, acties en verrassingen; vanaf de eerste stap - een geheel vernieuwde website http://www.arbeidsdeskundigen.nl/ - tot en met de vijftigste. Met als hoogtepunt een feestelijk congres in november.

5/50
NVvA 50 jaar 'Beschouwingen op het vak'
Nummer 5 van 50! Beschouwingen op arbeid en het vak; de tweede in de reeks van beschouwingen is van Erik Groot, Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN).

6/50
NVvA 50 jaar 'Beschouwingen op het vak'
Nummer 6 van 50! Beschouwingen op arbeid en het vak; de derde in de reeks van beschouwingen is van Amma Asante, voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad.

7/50
Jarige NVvA trakteert op taart!
Onder het motto 'Wie jarig is trakteert!, zouden we natuurlijk het liefst samen taart eten tijdens een fysieke bijeenkomst. Maar dat lukt helaas niet dit voorjaar. Maar we hebben een even leuk als briljant alternatief: nummer 7/50 is een slagroomtaart pakket waarmee - ook de onervaren thuisbakker - een heerlijke taart kan maken!

8/50
AD Visie 2
Het is inmiddels bekend, maar voor degenen die het ontgaan is: dit jaar bestaan we als vereniging 50 jaar! Een bijzondere mijlpaal waar we dit jaar met alle leden en partners van onze vereniging bij willen stilstaan. Geniet van de vele activiteiten en acties die we gedurende het jaar voor jullie hebben. Houd hiervoor de nieuwsbrief en de website goed in de gaten!

9/50
"We zijn 50 jaar jong!"
Zaterdag 8 mei is het precies 50 jaar geleden dat de NVvA werd opgericht. Bekijk hier de online toespraak van NVvA-voorzitter Bert van Swam, waarin hij alle leden feliciteert met dit bijzondere jubileum. En zie ook meteen wat het resultaat is van zijn versierde verjaardagstaart met het jubileum slagroomtaartenpakket!

10/50
Download nu de NVvA-app!
Hij is er! De gloednieuwe NVvA-app is vanaf nu te downloaden in de Appstore of op Google Play. Lees het laatste arbeidsdeskundig nieuws, blijf op de hoogte van de komende evenementen en ontvang pushberichten als er iets belangrijks te melden is vanuit de vereniging. De app is volop in ontwikkeling, maar de basis staat! Nieuwe functies zullen de komende tijd stap voor stap worden toegevoegd.

Download hier in Google Play of vind hem in de App Store.

11/50
Bloemen voor het nieuwste NVvA-lid
Kim is 26 en daarmee een van de jongste en nieuwste leden van de NVvA. Ze rondde op 25-jarige leeftijd de opleiding tot arbeidsdeskundige af en wordt nu bij arbeidsdeskundig Bureau Radar verder opgeleid tot letselschade arbeidsdeskundige. Lidmaatschap van de NVvA is voor haar vanzelfsprekend: “Ik ben lid van de NVvA omdat ik mijn kennis en netwerk als professional kan uitbreiden via de diverse platforms en de verschillende expertises. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de kwaliteit en ontwikkeling van het beroep arbeidsdeskundige hoog blijft. Ook daar heb je de beroepsvereniging voor nodig.”

12/50
Bloemen voor het langst aangesloten NVvA-lid
Ap Peters (76) is misschien niet het oudste lid van de NVvA maar hij is wel het langst aangesloten bij de NVvA. “Ik trad in 1973 in dienst bij de GMD en ben toen vrij snel lid geworden van de NVvA”, zo herinnert hij zich. Ap is nog steeds actief in een stichting voor veilig rolstoelvervoer (www.vastisbeter.nl) en leergierig op het terrein van advisering over voorzieningen. “Daarom blijf ik graag op de hoogte van arbeidsdeskundige ontwikkelingen en ben ik nog altijd lid van de NVvA”.

13/50
Bloemen voor het 50-jarige NVvA-lid
De derde arbeidsdeskundige die bloemen kreeg, was Maarten Brans. Hij werkt bij Elabo en werd op 4 mei 50. Hij is daarmee even oud/jong als de vereniging, waaraan hij veel waarde hecht. “Met name en vooral om op de hoogte te blijven van allerlei nieuws en ontwikkelingen binnen het vak.” Een uitgebreid interview met alle drie de arbeidsdeskundigen verschijnt in de jubileumeditie van AD Visie.

14/50
Aandacht voor arbeidsdeskundigen in het Algemeen Dagblad
Afgelopen donderdag verscheen in het Algemeen Dagblad een opiniestuk waarin NVvA-voorzitter Bert van Swam een lans breekt voor arbeidsdeskundige inzet in het sociaal domein. Onder de kop ‘Gemeenten laten kans op expertise vaak lopen’, schrijft hij dat gemeenten nog te weinig gebruik maken van arbeidsdeskundige expertise. Ook legt hij uit waarom die inzet nodig is om met name moeilijk bemiddelbare cliënten een duurzame plek op de arbeidsmarkt te geven.

15/50
Webinar 'De AD van de Toekomst'- 8 juni 2021
Hoe ziet de toekomst van de arbeidsdeskundige eruit? En welke stappen kunnen wij als beroepsgroep zetten om klaar te zijn voor deze toekomst? Arbeidsdeskundigen uit de praktijk en wetenschappers betrokken bij het arbeidsdeskundig vak, geven tijdens dit webinar hun visie op de ontwikkelingen in het vak en schetsen zo een toekomstbeeld. Aan tafel, Roland Blonk, Shirley Oomens, Yvette van Woerkom en Erwin Audenaerde. Anneke van der Giezen leidt de discussie.

16/50
NVvA 50 Jaar 'Beschouwingen op het vak'
In 2021 is het een halve eeuw geleden dat de NVvA werd opgericht. Dit vieren we door 50 keer aandacht te schenken aan het jubileum. En hier is nummer 16 van 50! Beschouwingen op arbeid en het vak; de vierde in de reeks van beschouwingen is van Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt en MVO bij Randstad Groep Nederland.