Evenementen

22
mrt
2023
Bijeenkomst Platform Sociaal Domein: Psychosociale arbeidsbelasting

Psychosociale arbeidsbelasting(PSA) blijkt een grote rol te spelen als oorzaak van verzuim. Wanneer werkomstandigheden, waaronder ook de omgang met anderen, te belastend worden kan chronische werkstress ontstaan. Bij onvoldoende herstel is langdurige uitval en moeite om terug te keren naar werk een realiteit. Werkgevers moeten vanuit de Arbowetgeving beleid vaststellen om PSA tegen te gaan. Wat betekent dit voor de rol van arbeidsdeskundigen?

 

 Eenhoorn Meeting Center Barchman Wuytierslaan 2 3818 LH Amersfoort ( naast NS Station)
nvva
23
mrt
2023
Regio West - Schone handen, slecht werk?

Regio West organiseert op 23 maart een bijeenkomst over morele oordeelsvorming. Aan de hand van casussen uit de arbeidsdeskundige praktijk wordt besproken hoe arbeidsdeskundigen tot hun keuzes komen en welke dilemma’s ze daarbij ondervinden.

 Aristo, Lunetten
nvva
23
mrt
2023
Regio Midden - ''De verslaafde medewerker: ziek of niet ziek”

Regio Midden houdt op 23 maart een bijeenkomst over middelengebruik, verslaving en werk. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Stephan Roelofs, oprichter van Be-Responsible.

 

 

 

 

 Orpheus Theater, Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn
nvva
30
mrt
2023
Regio Noord-Oost - Taboe: overgang(sklachten) en hoe verder?

Meer dan de helft van de Nederlanders krijgt te maken met de overgang, toch praten we er maar weinig over. In ons dagelijkse werk zien, spreken en beoordelen we personen op het gebied van belasting en belastbaarheid. Een lastig aspect zijn de zogenoemde overgangsklachten die regelmatig leiden tot mis-diagnoses. Niet alleen de werknemer maar ook de werkgever, de bedrijfsarts en de arbeidsdeskundige lopen daar tegenaan. Hoe kunnen we omgaan met dergelijke klachten vooral als deze ook tot uitval of beperkingen in het werk leiden?

 Hotel Van der Valk te Wolvega
nvva
04
apr
2023
NVvA Voorjaarscongres

Op dinsdag 4 april vindt het NVvA voorjaarscongres plaats. Dit keer ben je vanaf 12.00 uur van harte welkom in het Agora theater in Lelystad. De inschrijving voor het congres is geopend. Wees zeker van deelname en meld je meteen aan!

De sprekers
We hebben vier verschillende keynotes op het programma staan. Zij delen hun vernieuwende of baanbrekende inzichten over verschillende onderwerpen en nemen je mee in het belang van de arbeidsdeskundige in dit verhaal. Zo leer je deze dag wat het geheim is van ‘aardig zijn’, hoe het is om te leven met een angststoornis, wat een burn-out precies is en hoe we beter met stress om kunnen gaan én wat het leven met een energiebeperking en een hulpvraag inhoudt.

Kortom, een leerzame en gezellige middag die je niet wilt missen!

nvva
13
apr
2023
Platform AOV & Letsel - Save the date

Ongeveer zes weken voor de bijeenkomst zal het onderwerp bekend worden gemaakt.

nvva

Voor evenementen die reeds hebben plaatsgevonden, kunt u het Archief raadplegen.