15
jun
2021

NVvA 50 Jaar 'Beschouwingen op het vak'

In 2021 is het een halve eeuw geleden dat de NVvA werd opgericht. Dit vieren we door 50 keer aandacht te schenken aan het jubileum. En hier is nummer 18 van 50! Beschouwingen op arbeid en het vak; de zesde in de reeks van beschouwingen is van Lex Burdorf, hoofd van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC.

De NVvA besteedt in dit jubileumjaar extra aandacht aan de toekomst van arbeid en ons vak. In dat kader vragen we prominente wetenschappers, politici en mensen uit verschillende maatschappelijk relevante organisaties om hun visie te geven op deze ontwikkelingen. Met als basis de volgende insteek: 'De corona-storm is voorlopig nog niet geluwd. Werk als houvast staat onder druk. Eenzaamheid en depressie worden steeds vaker genoemd; niet alleen bij de ouderen, ook jongeren worden hard geraakt'. 

In gesprek met de NVvA delen de prominenten hun visie hierover met de arbeidsdeskundigen. Wat betekent dit voor de arbeidsdeskundigen? Voor het uitoefenen van hun beroep? Wat is het toekomstperspectief voor de mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt? Wat betekent deze tijd voor welzijn en arbeid? En welke stappen moeten/kunnen wij als beroepsgroep zetten om een positieve bijdrage te leveren.


NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Op 24 november in de AD Academie: Webinar Wet Arbeidsrecht - Ontslagrecht en Transitievergoedingen

Na twee jaar ziekte vervalt in beginsel het opzegverbod tijdens ziekte. In ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Nieuwe onderwerpen in de reeks Covid-19

De impact van Covid-19 op werk en arbeidsdeskundig handelen Corona heeft ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AD Podcast 8: Simon van Driel (Voorzitter Raad van Advies NVvA)

De NVvA besteedt dit jaar extra aandacht aan de toekomst van arbeid en ons ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws