Evenementen

09
feb
2023
AD Academie webinar “Ontwikkelingen in de sociale zekerheid”

Op 9 februari om 13.00 uur zal arbeidsjurist en arbeidsdeskundige Monique van de Graaf tijdens een webinar in de AD Academie stilstaan bij de ontwikkelingen binnen de sociale zekerheid en het arbeidsrecht. Ook komt jurisprudentie aan de orde die voor de arbeidsdeskundige praktijk belangrijk is.

De sociale zekerheid en het arbeidsrecht zijn geen rustig bezit. Kijk alleen maar naar de ontwikkelingen van de afgelopen tijd. Zo heeft minister Van Gennip (SZW) het nodige stof doen opwaaien met haar kamerbrief inzake aanpak WIA-hardheden en sociaal-medische beoordeling. Denk hierbij aan de vereenvoudigde WIA-beoordeling van 60-plussers. Ook de rechtspraak heeft zich de afgelopen tijd niet onbetuigd gelaten. Zo gaf de Hoge Raad duidelijkheid over de toepasselijkheid van de no-riskpolis en zijn er ook diverse uitspraken gepubliceerd over de tegemoetkoming transitievergoeding. Al deze thema’s komen aan bod in het webinar, dat je daarom niet wil missen!

 AD Academie
nvva
22
feb
2023
Platform AD11 - Save the date

Ongeveer zes weken voor de bijeenkomst zal het onderwerp bekend worden gemaakt.

nvva
23
mrt
2023
Regio West - Schone handen, slecht werk?

Regio West organiseert op 23 maart een bijeenkomst over morele oordeelsvorming. Aan de hand van casussen uit de arbeidsdeskundige praktijk wordt besproken hoe arbeidsdeskundigen tot hun keuzes komen en welke dilemma’s ze daarbij ondervinden.

 Aristo, Lunetten
nvva
23
mrt
2023
Regio Midden - Save the date

Ongeveer zes weken voor de bijeenkomst zal het onderwerp bekend worden gemaakt.

nvva
30
mrt
2023
Regio Noord-Oost - Save the date

Ongeveer zes weken voor de bijeenkomst zal het onderwerp bekend worden gemaakt.

nvva
04
apr
2023
NVvA Voorjaarscongres - Save the date

Op dinsdag 4 april vindt het NVvA voorjaarscongres plaats. Dit keer ben je vanaf 12.00 uur van harte welkom in het Agora theater in Lelystad. De inschrijving voor het congres is geopend. Wees zeker van deelname en meld je meteen aan!

Vier keynote speakers delen tijdens het congres hun vernieuwende of baanbrekende inzichten. Daarnaast is er uiteraard ook weer volop ruimte voor ontmoeting en gezelligheid. Kortom, het wordt een inspirerende dag die ook nog eens twee P.E. punten oplevert. Het volledige programma, inclusief de namen van de sprekers, vind je binnenkort terug op de website.

nvva

Voor evenementen die reeds hebben plaatsgevonden, kunt u het Archief raadplegen.