Evenementen Archief

27
sep
2022
Chronisch ziek & werk

In deze bijeenkomst nemen Theo van Neerven als patiënt, Inge van de Waarsenburg als Casemanager en Ben Braal als medisch adviseur je mee in de problematiek rondom chronisch en progressief zieke werknemers met bijvoorbeeld Parkinson, Nah, MS, ALS en alzheimer. Samen laten ze zien wat er gebeurt buiten het zichtveld van de arbodienst, het UWV en de werkgever. 

 Café restaurant De Zwaan - Markt 9, 5691 TE Son
nvva
22
sep
2022
Regio Noord-Oost - Ervaar werken met een exoskelet

Op donderdag 22 september organiseert regio Noord-Oost een themabijeenkomst over het exoskelet. De workshop wordt in zeer nauwe samenwerking georganiseerd met Health2Work. Doel is om na een korte introductie zelf met het exoskelet te gaan werken.

 Hotel de Borken, Lhee 76, 7991 PJ DWINGELOO
nvva
15
sep
2022
Regio West - Schone handen, slecht werk? GEANNULEERD

Evenement wordt verzet naar later dit jaar of begin volgend jaar.

 

Regio West organiseert op 15 september een bijeenkomst over morele oordeelsvorming. Aan de hand van casussen uit de arbeidsdeskundige praktijk wordt besproken hoe arbeidsdeskundigen tot hun keuzes komen en welke dilemma’s ze daarbij ondervinden.

 Van der Valk Breukelen
nvva
06
sep
2022
AD Academie: lunchwebinar over arbeidsmediation

Op dinsdag 6 september kun je in de AD Academie live het lunchwebinar over arbeidsmediation bijwonen. Tijdens het webinar komt onder meer de nieuwe werkwijzer ArbeidsMediaton (wAM) aan de orde.

 AD Academie
nvva
28
jun
2022
Regio Zuid - VN-verdrag Handicap en de rol van arbeidsdeskundigen

Regio Zuid organiseert op 28 juni 2022 een hybride regiobijeenkomst. Je kunt zowel online als live aanwezig zijn. In 2016 ratificeerde Nederland het VN-verdrag Handicap. Dat betekent dat de overheid verantwoordelijk is voor gelijke kansen voor iedereen, ook op de arbeidsmarkt. De praktijk laat echter een grote kloof zien tussen arbeidsparticipatie en ontwikkelingsmogelijkheden van mensen met én zonder beperking. De oorzaken daarvoor zijn divers. In deze online bijeenkomst worden de impact van het VN-verdrag Handicap behandeld en de belangrijke rol die arbeidsdeskundigen spelen bij het creëren van gelijke kansen. 

Inschrijven voor deze online bijeenkomst kan via deze link

 Hybride (Online & live), Café Restaurant de Zwaan, Markt 9, 5691 AR Son
nvva
23
jun
2022
Training ergonomie / Movir N.V.

Programma: 
- Studie vooraf (60 minuten) : bereid eigen casuïstiek voor. Waar liep je tegenaan bij het beoordelen of re-integreren van zelfstandige behandelaren met fysieke klachten? Denk hierbij aan de ‘witte jassen’ beroepen. Primair gaan we het hebben over de tandarts, maar ook over de medisch specialist, pedicure, podotherapeut, schoonheidsspecialiste. Desgewenst huisarts, dierenarts. Kom met concrete voorbeelden en stel vragen. Doorlezen van elkaars casussen
Onderwerpen fysieke training:
- Basisbegrippen van ergonomie
- Toepassing van ergonomische aspecten als arbeidsdeskundige
- Het specifieke werkveld van de mondzorgverlener. Ergonomische en arbeidsdeskundige aspecten
- Arbeidsongeschiktheid door fysieke klachten bij mondzorgverleners. Aangrijpingspunten voor re-integratie
- Voorzieningen en ergonomische adviezen voor mondzorgverleners
- Praktijk: oefenen bij de tandartsstoel, zelf ervaren van de dagelijkse belasting en het effect van interventie (adviezen en gebruik voorzieningen).
- Breder perspectief: toepassing van bovenstaande op andere beroepen met patiënten/cliënten: de medisch specialist, pedicure, podotherapeut, schoonheidsspecialiste
- Tijd voor casuïstiek en vragen
- Studie achteraf (60 minuten): lezen handout en verdiepende literatuur. (wetenschappelijk artikel, 3 artikelen van eigen hand).

nvva
17
jun
2022
1e Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag door NVvA, SRA en AKC


We nodigen je graag uit voor de eerste Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag, georganiseerd door de NVvA, SRA en AKC op 17 juni vanaf 9.30 uur bij Saxion in Deventer. 

 Saxion Deventer
nvva
08
jun
2022
Online Algemene Leden Vergadering

Op 8 juni 2022 organiseert de NVvA de Algemene Ledenvergadering voorjaar 2022. Op de agenda staan het jaarverslag, de financiën en de bestuurswisselingen. 

 Digitaal
nvva
11
mei
2022
Platform AD11

Op woensdag 11 mei organiseert AD11 een bijeenkomst met twee zeer interessante sprekers over de volgende onderwerpen:

Oorzaken en (financiële) gevolgen van slecht slapen op de werkvloer

en

Blijven werken met psychische klachten

Vanaf 16.00 uur neemt Floris Wouterson, ‘slaapperformance coach’, ons mee in het onderkennen van slaapproblemen en vertelt hij over het effect hiervan op het functioneren op de werkvloer. Ook heeft hij ideeën over de aanpak ervan. Floris is een veelgevraagd adviseur voor bedrijven, ondernemers en topatleten.

Na de pauze geeft Bouwine Carlier ons praktische handvatten over het voorkomen van verzuim bij psychische klachten. Wat kun je als arbeidsdeskundige betekenen voor werkgevers en werknemers op dit vlak. Deze handreiking is begin dit jaar door de HAN gepubliceerd.

 Expo Houten, Meidoornkade 24 Houten.
nvva
14
apr
2022
NVvA Voorjaarscongres

Het NVvA Voorjaarscongres op 14 april 2022 vanaf 10.00 uur in Spant in Bussum. Al ruim 500 arbeidsdeskundigen hebben zich aangemeld, ben jij erbij?

Vier keynote speakers - Jac van der Klink, Rolf Schrama, Nancy Peeters en Martijn Aslander - delen hun inzichten over werk en gaan de interactie aan met het publiek.

Als altijd is er ook volop ruimte voor ontmoeting en gezelligheid. Het belooft weer een inspirerend programma te worden, dat ook nog eens twee P.E.-punten oplevert. 

 Lees meer

 Spant! Bussum
nvva

Voor aankomende evenementen, kunt u de Evenementen pagina raadplegen.