11
feb
2014

Liever een baan dan een carrière

Uit een internationaal onderzoek in opdracht van carrièreplatform Monsterboard blijkt dat veel Nederlandse werknemers hun als werk ‘baan’ zien en niet als carrière. Twee derde van de Nederlandse werknemers (60%) bestempelt hun huidige betrekking als ‘slechts een baan’ en niet als onderdeel van hun carrière. Opvallend is dat jongere generaties veel vaker spreken over een carrière dan ouderen.

Het onderzoek werd door GfK in 7 landen uitgevoerd. In totaal werden 8000 medewerkers ondervraagd, waarvan 500 in Nederland. Cultuureigenschappen in de verschillende landen hebben invloed op het begrip carrière, Duitsers staan er bijvoorbeeld om bekend harde werkers te zijn, maar spreken niet gauw over een carrière. Ook Nederlanders zijn over het algemeen bescheiden van aard, aldus het onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt dat jongere generaties eerder van een carrière spreken dan oudere generaties. In de leeftijdsgroep 34 – 65 jaar daalt het percentage carriertijgers naar 34 procent. Ook grootverdieners (53%) spreker in hun huidige rol vaker van een carrière dan middelgrote (29%) en lagere inkomens (23%).

NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Geslaagde eerste Bilderbergconferentie AD van de Toekomst

Met trots kijken we terug op onze geslaagde Bilderberg conferentie van 3 en ...

NVvA
NVvA
AKC jaarplan 2023

Als AKC willen we ons blijven ontwikkelen en blijven aansluiten bij de actu ...

AKC
NVvA
Goede samenwerking arbeidsdeskundigen en (zorg)professionals van groot belang

Een recent promotie-onderzoek van Natasja Looman (Radboudumc) toont aan dat ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws