Evenementen Archief

08
apr
2021
AKC College Tour Werk en kanker 2021

In 2018 en 2019 organiseerde AKC interactieve kennissessies voor arbeidsdeskundigen die meer wilden weten over werk en kanker. Voor deze sessies was veel belangstelling.

In 2021 organiseren we opnieuw interactieve kennissessies in de vorm van een AKC College Tour Werk en kanker met als thema:

“Arbeidsdeskundig onderzoek bij kanker – anders dan anders?” 

 Digitaal of op locatie
nvva
24
mrt
2021
Webinar Platform Sociaal Domein: 'De meest passende plek om te Participeren'

De Participatiewet werd op 1 januari 2015 van kracht. Na zes jaar is het tijd om de balans op te maken. Welke successen, knelpunten en verbeterpunten komen we tegen om mensen met arbeidsvermogen naar werk toe te leiden en/of te ondersteunen bij het vinden en behouden van werk? Wat is voor hen de meest passende plek om te participeren?

 Digitaal
nvva
11
mrt
2021
Regio West - Duurzaam verandermanagement

Gastsprekers zijn Erika Schenk en Dirk Bader. Twee door de wol geverfde consultants op het gebied van verandermanagement. Veel leidinggevenden snappen dat het anders zal moeten in organisaties. De Covid-pandemie laat niets heel van oude overtuigingen over bedrijfsvoering. Hoe kan daar nu al op worden ingespeeld door de arbeidsdeskundige?

 Digitaal
nvva
02
mrt
2021
Regio Zuid - Schulden en gezondheid

In dit Webinar geeft Nadja Jungmann, lector schulden en incasso en trainer gesprekstechnieken, toelichting op de omvang van armoede en schuldenproblematiek, en hoe geldzorgen doorwerken op gezondheid(sbeleving). Ook geeft ze concrete tips hoe je hier als arbeidsdeskundige aandacht aan kunt besteden.

 Digitaal
nvva
10
feb
2021
Platform AD11: Re-integratie. Wat werkt wel en wat niet?

Gastspreker is Jan Verhoeven van Condite. De aanleiding voor dit thema is de nieuwe STECR richtlijn Arbeidstherapeutisch werken. Die is sinds november 2020 actief. Wat maakt dat aanscherping nodig was? Maken we wel de juiste keuzes in een re-integratie traject? De diverse vormen van re-integreren. Wat werkt en hoe werkt het ook alweer. Klachtcontingent versus tijdcontingente opbouw. De do's en don'ts. 

 Digitaal
nvva
16
dec
2020
Webinar: Passende arbeid

Alvast een inkijkje in de onderwerpen die aan bod zullen komen: wet- en regelgeving, passende arbeid, gangbare arbeid, jurisprudentie, rechten en plichten, verantwoordelijkheden van de arbeidsdeskundige, kosten van aanpassingen en valkuilen. 

 AD Academie
nvva
10
dec
2020
Regio West - Een ronde tafel discussie over de rol die de arbeidsdeskundige inneemt bij de re-integratie van een arbeidsbeperkte medewerker

Aan de hand van een achttal stellingen spreken diverse deskundigen in circa 2 uur zich uit over hun rol.

 Digitaal
nvva
08
dec
2020
Regio Zuid - Gehoor op de Werkvloer

Deze training biedt de kennis en geeft routes aan voor de juiste facilitering van werkgevers en werknemers met vragen en problemen over gehoorverlies en werk. Deze middag krijgen de deelnemers inzichten en tools in handen voor begrip en gerichte facilitering van slechthorende medewerkers. Hiermee kunnen conflicten, extra uitval en extra kosten direct voorkomen worden. Wij zullen de extra technische mogelijkheden laten zien en laten ervaren.

 Digitaal
nvva
03
dec
2020
Platform AOV&Letsel - Webinar "Het voeren van een professioneel-klantgesprek via beeldbellen"

Als gevolg van de ontwikkelingen rond Covid-19 is het onze dagelijkse praktijk dat er een verschuiving is van bezoeken aan onze klanten naar gesprekken middels beeldbellen.
Dit zal in de toekomst hopelijk weer minder worden, maar het kan ook zomaar zijn dat een deel van onze gesprekken/bezoeken ook in de toekomst worden vervangen door beeldbellen.

 Digitaal
nvva
01
dec
2020
Online Algemene Leden Vergadering

Op 1 december 2020 staat onze reguliere Algemene Ledenvergadering van het najaar in de agenda. Op de agenda staan de strategische plannen, de financiën en de bestuurswisselingen in de platformen en regio's. 

 Digitaal
nvva
26
nov
2020
Regio Noord-Oost - Webinar 'de uniformering van loonwaarde'

Tijdens de het congres AD-TV kwam het al even voorbij: de uniformering van loonwaarde. In deze webinar nemen we uitgebreid de tijd om in te gaan op wat de uniformering van loonwaardebepaling inhoudt, hoe de overgang na 1 juli 2021 (datum implementatie) er uit ziet, wat er gaat veranderen en wat dit voor jou als AD kan betekenen.

 Digitaal
nvva
25
nov
2020
Platform AD11 - Het Rendement van Geluk

Guy van Liemt zal geluk, werkgeluk en bevlogenheid duiden en verbinden met het rendement hiervan op individueel, organisatie en maatschappelijk niveau. Geluk wordt daarbij niet alleen opgevat als plezier en genot, maar ook als kwaliteit van leven en welbevinden. In zijn presentatie zal Guy ook kort stilstaan bij de relatie tussen geluk en purpose & zingeving, zowel op individueel niveau als voor organisaties. De laatste tijd hebben we kunnen ervaren wat het belang is van verbinding, van samen en van de kracht én afhankelijkheid van de samenleving.

 Digitaal
nvva

Voor aankomende evenementen, kunt u de Evenementen pagina raadplegen.