05
okt
2022

Platform Sociaal Domein organiseert bijeenkomst over toepassing IPS bij CMD

OP DIT MOMENT IS ER EEN TECHNISCH PROBLEEM. ER WORDT HARD AAN GEWERKT OM DIT OP TE LOSSEN

 

In deze bijeenkomst neemt Kenniscentrum Phrenos ons mee in de toepassing van de IPS methodiek bij het starten met betaald werk door mensen met Common Mental Disorders.

Als arbeidsdeskundigen hebben wij in ons werk allemaal te maken met mensen met CMD, dus het kan een interessante bijeenkomst worden!

Op 5 oktober organiseert Platform Sociaal Domein een bijeenkomst over de toepassing van de IPS-methodiek bij mensen met veelvoorkomende psychische klachten (Common Mental Disorders). Een interessante bijeenkomst voor arbeidsdeskundigen die in hun dagelijks werk regelmatig cliënten met CMD zien.

 

IPS (Individuele Plaatsing en Steun) is inmiddels een bekend begrip. De methode wordt al geruime tijd succesvol toegepast om mensen met ernstige psychische problematiek aan betaald werk te helpen. Onderzoek naar het toepassen van deze methodiek bij mensen met veel voorkomende psychische klachten is net afgerond. En de resultaten zijn positief. Dit betekent dat de methodiek op een veel bredere doelgroep van toepassing is. De overheid trekt daarom meer geld uit voor IPS en wil in totaal zeker 2.225 trajecten mogelijk maken.

 

Tijdens de bijeenkomst van Platform Sociaal Domein komen deskundigen van Kenniscentrum Phrenos aan het woord. Wetenschappelijk datamanager Lars de Winter heeft het onderzoek uitgevoerd en licht de onderzoeksresultaten en conclusies toe.

Dorien Verhoeven is coördinator IPS en zal de methodiek toelichten, waarna een IPS-trainer vanuit voorbeeld casuïstiek over de werking in de praktijk vertelt.

 

De bijeenkomst is hybride, dus zowel te bezoeken in Amersfoort als digitaal via een link.

De voorkeur van de organisatie gaat uit naar live aanwezig zijn.

* Programma

16.00 uur inloop en registratie

16.15 uur inloggen voor online volgers

16.30 - 18.00 uur presentaties Phrenos

Ook interessant