04
mei
2022

Ruim 4.300 vluchtelingen uit Oekraïne aan het werk

Ruim 4.300 werkgevers hebben bij UWV een melding gedaan dat zij een vluchteling uit Oekraïne in dienst hebben genomen. Sinds 1 april 2022 hoeven werkgevers geen tewerkstellingsvergunning meer aan te vragen wanneer zij een vluchtelingen uit Oekraïne in dienst nemen, maar moeten ze hiervan wel melding doen bij UWV.

De vluchtelingen hebben vooral werk gevonden via uitzendbureaus en in de land- en tuinbouw. In de regio’s Groot Amsterdam en Den Haag zijn de meeste vluchtelingen aan de slag gegaan. Vluchtelingen uit Oekraïne vinden werk in verschillende sectoren. Zo zijn ze aan het werk gegaan in de horeca, zakelijke dienstverlening en in de transport en logistiek. De meeste vluchtelingen vinden werk via uitzendbureaus (40 %). Via deze bureaus gaan de vluchtelingen aan het werk als bijvoorbeeld productiemedewerker, schoonmaker en magazijnmedewerker. Ook vinden veel vluchtelingen werk in de land- en tuinbouw (11%), horeca (11%) en de zakelijke dienstverlening (9%).

Vooral in de Randstedelijke regio vinden veel vluchtelingen uit Oekraïne werk. De meeste vluchtelingen vinden in de Groot Amsterdam (12%) een baan, maar ook in de regio’s Gouda, Leiden, Zoetermeer en Haaglanden vinden veel vluchtelingen werk.

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Noteer de datum! NVvA & AKC Najaarscongres

Op 13 oktober 2022 vindt het NVvA & AKC Najaarscongres plaats. Noteer d ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AKC
Methode IHW 2.0: ‘Zo mooi dat mensen een passende baan vinden bij een werkgever die voor hen openstaat’

‘De methode Inclusief Herontwerp van Werk (IHW) creëert door het anders org ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Enthousiaste reacties op eerste Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag

Afgelopen vrijdag vond bij Saxion Hogeschool in Deventer de eerste Arbeidsd ...

NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws