26
sep
2022

Oproep: help door het invullen van de vragenlijst over het onderzoek ‘Age-isme’ en arbeidsdeskundigen’

Graag willen we jou vragen een vragenlijst in te vullen voor het onderzoek ‘Age-isme’ en arbeidsdeskundigen’. Doel van het onderzoek is  om jou als arbeidsdeskundige bewust maken van de gevolgen van age-isme voor jouw werk en handvatten bieden om er (beter) mee om te gaan.

De term age-isme wordt in Nederland nog niet zoveel gebruikt. Het betekent stereotypering, vooroordelen en discriminatie van ouderen. Het onderzoek bestaat uit een literatuurstudie, een vragenlijst en focusgroepen. De vragenlijst bestaat uit een aantal algemene vragen en twintig stellingen. Na afloop ontvang je een terugkoppeling over jouw antwoorden en kun je lezen wat er bekend is over de feiten over oudere werknemers. De vragenlijst is dus niet alleen van belang voor het onderzoek, maar ook een manier om beelden bij arbeidsdeskundigen te veranderen. 

Via deze link kom je bij de vragenlijst (graag invullen vóór 10 december).

Mocht het via bovenstaande link niet lukken, kopieer dan deze url https://login.flycatcher.eu/surveys/BC526_1.qms naar je browser en druk op enter voor de vragenlijst: Het onderzoek is in april van start gegaan en wordt uitgevoerd door Prof. Dr. Tinka van Vuuren (Open Universiteit / Loyalis Kennis en Consult en Drs. Aukje Smit. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Eindverslag ‘Denk Mee Over Sociaal Medisch Beoordelen (SMB)’

De consultatie die ruim een kwart jaar in beslag nam, omvatte vier interact ...

NVvA
NVvA
Steeds minder werkervaring gevraagd

De arbeidsmarkt is aan het veranderen. Waar voorheen werkervaring een doors ...

NVvA
NVvA
Nieuw in de AD Academie – Tegenstrijdige belangen & Actualiteit in sociale zekerheid en arbeidsrecht

De AD Academie biedt een breed scala aan lezingen, cursussen, e-learnings e ...

NVvA
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws