13
okt
2022

NVvA en AKC congres: Over Grenzen

Donderdag 13 oktober 2022
Waar ervaren we grenzen in ons vakgebied?  Wat zijn de gevolgen van de landsgrenzen? Zijn er grenzen in onze samenwerking met andere professionals en hoe zien zij dat? Leggen we een grens bij de client of kijken we naar de mensen om de client heen? Waar ligt bij jou persoonlijk de grens? 
Prachtige grensgebieden die we gaan verdiepen op ons congres in het AFAS theater in Leusden.

Er is een afwisselend programma samengesteld. 

Om 10.00 uur openen we het congres muzikaal met Maarten van Veen. Onze dagvoorzitter Wendelien Wouters gaat samen met Bert van Swam en Marianne Holleman de eerste grens beslechten! 

Om 10.15 uur nemen we een kijkje over onze landsgrenzen. Hoe ziet de AO beoordeling er in andere landen in Europa uit ? Wat kunnen wij daar van leren?
Door Djoeke Petter & Natasha Tolkacheva van het Centraal Expertise Centrum UWV. Waarna Esther Wieldraaijer (Arbeidsdeskundige bij het UWV) ingaat op de gevolgen van de landsgrenzen voor de cliënt en de AD.

Vanaf 11.15 gaat de blik op intercollegiale grenzen!
De (ervaren) grenzen met de verschillende professionals. Giannoula Tsakitzidis (Professor Interprofessioneel samenwerken aan de Universiteit van Antwerpen) kijkt met een wetenschappelijke blik naar het interprofessioneel samenwerken. Wat vinden wij hiervan? Samen met de deelnemers in de zaal zal er een paneldiscussie plaats vinden. In het panel gaan Marcel van Druenen (Directeur SAM -Uitvoerders in het sociaal domein) en Gerard Boekel (Arbeidsdeskundige van Adee in domein AOV en Letsel) op zoek naar de ideale onderlinge samenwerking. Een grenzeloze discussie! 

Vanaf 12.15 uur gaan we aan de lunch, waar naast het ontmoeten van je collega’s er ook de mogelijkheid is onze sponsoren en wetenschappers te ontmoeten. Laat je verrassen door de laatste inzichten of kijk voor interessante mogelijkheden bij onze sponsoren.

Om 13.30 uur gaan we de dienstverlening aan de klant/client breder bekijken. Kor Brongers & Nicole Snippen, beiden promovendi, doen hier onderzoek naar en delen de inzichten met ons. Na een kort intermezzo bent u aan het woord. Wat is de toegevoegde waarde van de arbeidsdeskundige in dit geheel?

Na een korte pauze gaat het laatste thema om 15.00 uur over onze eigen persoonlijke en professionele grenzen. Anne Ruth Mackor Hoogleraar professie-ethiek aan de Universiteit van Groningen kijkt vanuit de wetenschap naar de grenzen van de professie. We vervolgen met de verhalen van onze collega’s die te maken hebben gehad met overschrijding van hun persoonlijke grens. Wat doet het met je als er aan je integriteit of professioneel handelen wordt getwijfeld? 

We eindigen rond 16.15 uur met de traditionele afsluitende borrel om gezellig met elkaar na te praten.

We gebruiken op deze dag mentimeter om de grens tussen podium en publiek te slechten. Daarom het verzoek om een mobiele telefoon mee te nemen.
Daar kunt u ook de NVvA App downloaden zodat de laatste informatie van de dag bij de hand is. Download hier in Google Play of vind hem in de App Store.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Geslaagde eerste Bilderbergconferentie AD van de Toekomst

Met trots kijken we terug op onze geslaagde Bilderberg conferentie van 3 en ...

NVvA
NVvA
AKC jaarplan 2023

Als AKC willen we ons blijven ontwikkelen en blijven aansluiten bij de actu ...

AKC
NVvA
Goede samenwerking arbeidsdeskundigen en (zorg)professionals van groot belang

Een recent promotie-onderzoek van Natasja Looman (Radboudumc) toont aan dat ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws