15
jun
2021

Meest toegankelijke gemeente van Nederland

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is deze maand weer gestart met de verkiezing ‘Meest toegankelijke gemeente van Nederland’. De VNG organiseert de verkiezing om gemeenten extra aan te moedigen te blijven werken aan het VN-verdrag Handicap, dat Nederland in 2016 ondertekende. De eerste verkiezing vond plaats in 2018 en werd gewonnen door gemeente Hardenberg. Uit die plaats kwam ook Rick Brink die in 2019 werd gekozen tot minister van Gehandicaptenzaken. 

Alle gemeenten van Nederland doen automatisch mee met de verkiezing en kunnen dus beoordeeld worden op hun toegankelijkheid. “Daarmee geven we de ambitie van gemeenten op dit thema – ‘iedereen doet mee’ – een letterlijke betekenis”, aldus de VNG.
Alle inwoners van Nederland mogen hun stem uitbrengen door het invullen van een enquêteformulier. Daarmee beoordelen zij de gemeenten van hun keuzen op de zes levensdomeinen: Onderwijs en ontwikkeling, Thuis, Werk en inkomen, Vrije tijd, Vervoer, Welzijn, Gezondheid en ondersteuning. De uitslag van de verkiezing is 7 oktober. 
 

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Overstap van oude Wajong naar Wajong 2010

Onlangs nam NVvA voorzitter, Bert van Swam, deel aan de stakeholdersbijeenk ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Rapportage Uniforme Loonwaarde

De Rapportage Uniforme Loonwaardebepaling is een basisrapportageformat voor ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
AKC
Nieuw in de AD Academie

In de AD Academie vind je lezingen, cursussen, e-learnings en doorverwijzin ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws