17
okt
2022

Inspirerend najaarscongres ‘Over grenzen’

Een boeiend programma op een mooie locatie. Ruim 600 arbeidsdeskundigen kwamen op 13 oktober naar het AFAS Theater in Leusden voor het NVvA & AKC najaarscongres. Het centrale thema ‘Over grenzen’ werd op inspirerende wijze van diverse kanten belicht.

‘Grenzen’ is een breed interpretabel onderwerp dat uitnodigt tot reflectie en verdieping. Dat was ook precies het idee achter het NVvA & AKC najaarscongres. Het thema werd van diverse kanten belicht. Het ging om fysieke grenzen, bijvoorbeeld door te kijken hoe de arbeidsongeschiktheidsbeoordeling in het buitenland plaatsvindt. Maar ook om professionele grenzen: hoe onafhankelijk ben je als arbeidsdeskundige? Over welke grenzen moet of wil je heen in de samenwerking met andere beroepsgroepen? Ook persoonlijke grenzen kwamen aan bod via boeiende interviews met arbeidsdeskundigen die geconfronteerd werden met klachtenprocedures. Wat doet het met je als er wordt getwijfeld aan je integriteit of professioneel handelen?

Het verkleinen van de grens tussen wetenschappelijk onderzoek en praktijk liep als een rode draad door de dag, die op kundige wijze werd geleid door Wendelien Wouters. Maarten van Veen vatte de programmaonderdelen op muzikale wijze samen en uiteraard was er tijdens de pauzes en na afloop volop gelegenheid om te netwerken en gezellig bij te praten.


NVvA-voorzitter Bert van Swam en AKC-directeur Marianne Holleman openden het congres met een selfie.Dagvoorzitter Wendelien Wouters en muzikant Maarten van Veen.Paneldiscussie over interprofessioneel samenwerken.Er was genoeg tijd om bij te praten tijdens de lunch en de borrel.Meer dan 600 arbeidsdeskundigen bezochten het najaarscongres.

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AKC
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Geslaagde eerste Bilderbergconferentie AD van de Toekomst

Met trots kijken we terug op onze geslaagde Bilderberg conferentie van 3 en ...

NVvA
NVvA
AKC jaarplan 2023

Als AKC willen we ons blijven ontwikkelen en blijven aansluiten bij de actu ...

AKC
NVvA
Goede samenwerking arbeidsdeskundigen en (zorg)professionals van groot belang

Een recent promotie-onderzoek van Natasja Looman (Radboudumc) toont aan dat ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws