22
jun
2022

Enthousiaste reacties op eerste Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag

Afgelopen vrijdag vond bij Saxion Hogeschool in Deventer de eerste Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag plaats. Tijdens de professionaliseringsdag van de NVvA, de SRA en het AKC konden de deelnemers colleges, workshops, lezingen en interactieve sessies volgen. Ruim driehonderd arbeidsdeskundigen kwamen eropaf en kregen een prachtig programma voorgeschoteld. De reacties op de dag waren dan ook zeer positief.

De locatie was natuurlijk perfect gekozen: Saxion Hogeschool. Want hoe levendig en inspirerend wil je het hebben? Te midden van de talloze Hbo-studenten werden de presentaties en workshops in collegezalen en klaslokalen gegeven. De ruim driehonderd deelnemers werden, verdeeld over drie collegezalen, welkom geheten door de NVvA, AKC, SRA en Saxion Hogeschool, waarna de plenaire colleges begonnen. Na de plenaire sessies gingen de arbeidsdeskundigen in kleine groepen uiteen om deel te nemen aan workshops, lezingen of interactieve sessies die in drie rondes werden gegeven.

De arbeidsdeskundigen waren ronduit positief en enthousiast over de dag. “Zo’n dag als vandaag is absoluut zinvol. Ik maak er graag gebruik van”, zegt Helma van der Vegt, arbeidsdeskundige en expert re-integratie bij Arbeidsdeskundig Bureau Radar. Baukje de Groot, arbeidsdeskundige bij Elabo noemt het een nuttige dag, goed om je kennis te vergroten. “Het is goed voor je bewustwording.” Ook Jaco Coster van JC Advies was goed te spreken over de professionaliseringsdag: “Ik vind het belangrijk dat een dag als deze wordt georganiseerd. Want het domste wat je kunt doen is denken: ‘ik heb alles geleerd en nu ben ik klaar’. De wereld verandert immers constant en als arbeidsdeskundige moet je daarin continu meegaan. Daarom is zo’n dag als vandaag voor mij gewoon kennis tanken!”

Deelnemers aan de professionaliseringsdag hebben een enquête ontvangen. Aan de hand daarvan vindt de evaluatie plaats en wordt besloten of de Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag voor herhaling vatbaar is. En zo ja, welke tips meegenomen kunnen worden in de organisatie. Het organisatieteam, bestaande uit Eli Van Den Heuvel, Jeroen Leenstra (beiden NVvA), Jamila Tourabi (SRA) en Marianne Holleman (AKC), wil de sprekers en workshopleiders bedanken voor hun bijdragen en kijkt tevreden terug op dit gezamenlijk initiatief. Heb je de professionaliseringsdag gemist of wil je een college terugzien? Dat kan binnenkort via de AD Academie! Tip: In de komende AD Visie die eind van deze maand verschijnt kun je ook een uitgebreid verslag teruglezen.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
12% Nederlanders gehinderd door pijn bij normale werkzaamheden

Er zijn veel mensen die door pijnklachten worden gehinderd in hun dagelijks ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
ZonMw-conferentie over werk, inkomen en gezondheid

Op dinsdag 27 september organiseert ZonMW de conferentie ‘Werk, inkomen en ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Kabinet trekt meer geld uit voor IPS

Ook dit en komend jaar trekt het kabinet geld uit om ggz-patiënten aan werk ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws