16
nov
2022

1,3 miljoen werknemers met burn-out klachten

Eén op de zeven werkenden (ca 1,3 miljoen mensen) heeft last van burn-out klachten. Dit zorgde in 2021 voor 11 miljoen verzuimdagen, 1,6 miljoen meer dan in 2020, zo blijkt uit de TNO factsheet 2022 naar aanleiding van de Week van de Werkstress.

De Week van de Werkstress duurt nog tot vrijdag 18 november en wordt ieder jaar georganiseerd door branchevereniging Oval. Directeur Elwin Wolters maakt zich zorgen over de cijfers. Hij stelt dat meer actie vanuit werkgevers, werkenden en de politiek nodig is om werkstress en burn-out te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door preventie (financieel) aantrekkelijker te maken.

Uit de cijfers van TNO blijkt dat het aantal verzuimdagen door werkstress flink is toegenomen. Vorig jaar verzuimden werknemers in totaal 11 miljoen dagen door werkstress, 1,6 miljoen dagen meer dan in 2020. Ruim 40 procent van de werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress, een vergelijkbaar percentage werkgevers vindt werkdruk een van de belangrijkste arbeidsrisico’s. Kijk voor meer informatie op www.wvdws.nl of download hier het TNO-factsheet Werkstress 2022.

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Het NVvA ledenonderzoek 2022 | Deel twee

Dit is deel twee van het tweeluik over het ledenonderzoek. In het eerste de ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Het NVvA ledenonderzoek 2022 | Deel één

We zijn verheugd om de resultaten van het ledenonderzoek met jullie te kunn ...

NVvA
NVvA
Simpel switchen: Wanneer herleeft het recht op Wajong?

Als je vanuit dagbesteding een stap zet naar (beschut) werk, maar dit toch ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws