06
sep
2022

AD Academie: lunchwebinar over arbeidsmediation

Op dinsdag 6 september kun je in de AD Academie live het lunchwebinar over arbeidsmediation bijwonen. Tijdens het webinar komt onder meer de nieuwe werkwijzer ArbeidsMediaton (wAM) aan de orde.

Tineke Otter is mediator en heeft meegewerkt aan de wAM die sinds half juni beschikbaar is. In het webinar vertelt ze over de werkwijzer, maar krijg je ook antwoord op vragen als: wat is arbeidsmediation, wat doet een arbeidsmediator en wanneer schakel je er een in?
Arbeidsmediation is een manier om conflicten op de werkvloer op te lossen. De mediation vindt plaats in een vertrouwelijke setting en onder geheimhouding. Dat is zowel de kracht als de zwakte van mediation omdat die geheimhouding nogal eens voor een black box gevoel zorgt. Hierdoor loopt het mediationproces soms schade op. Jammer, want uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de betrokken zeer tevreden is over mediation als mogelijkheid om gedoe op de werkvloer op te lossen.
 
Dit webinar wordt live uitgezonden op de AD Academie. Log in op onze website en klik in 'Mijn NVvA' door naar de AD Academie om deel te nemen en vragen te stellen.
Kun je niet op dit tijdstip meedoen? Kijk het webinar dan op een later moment terug. Vragen stellen is dan uiteraard niet meer mogelijk, dus sluit als het even kan live aan!

In AD Visie nummer 4 die in september verschijnt, wordt ook aandacht besteed aan arbeidsmediation. 

 

Ook interessant