08
jun
2021

Webinar 'De AD van de Toekomst'

Hoe ziet de toekomst van de arbeidsdeskundige er uit? En welke stappen kunnen wij als beroepsgroep zetten om klaar te zijn voor deze toekomst?


Omdat de NVvA dit jaar 50 jaar bestaat willen we extra aandacht besteden aan de toekomst van arbeid en ons vak. Om dit jubileum te vieren worden er 50 activiteiten georganiseerd. Dit webinar is activiteit nummer 16/50.

Arbeidsdeskundigen uit de praktijk en wetenschappers betrokken bij arbeidsdeskundigen, geven tijdens dit webinar hun visie op de ontwikkelingen in het vak om zo een beeld te schetsen van de arbeidsdeskundigen van de toekomst.

Aan tafel, Roland Blonk, (Hoogleraar arbeidsdeskundigheid aan de Tilburg University), Shirley Oomens (Lector arbeidsdeskundigheid aan de HAN), Yvette van Woerkom (Arbeidsdeskundig adviseur SMZ / UWV) en Erwin Audenaerde (Arbeidsdeskundige bij Trivium Advies) onder leiding van Anneke van der Giezen (Programma coördinator Ministerie SZW).

Anneke van der Giezen nodigt de tafelgasten uit om hun visie over de ontwikkelingen in het vak kenbaar te maken. Daarna discussiëren zij aan de hand van stellingen uit de serie “beschouwingen op het vak” op de AD Academie over thema’s als; inclusieve arbeidsmarkt, discriminatie op de arbeidsmarkt, beoordelen van het arbeidsvermogen van mensen met een beperking en beïnvloeding van wet- en regelgeving.

Ook interessant