14
dec
2021

AKC Collegetour Kanker en Werk online op de AD Academie

In 2021 organiseerde het AKC wederom een AKC College Tour Kanker en Werk. In 2021 met vier webinars, waarvan de laatste in december plaatsvond en nu online te vinden is op de AD Academie.

Bernadette Roekevis, arbeidsdeskundige en Ragna van Hummel, directeur Re-turn hebben de ruim 350 deelnemers aan dit webinar meegenomen in het onderwerp. Dat kanker een belangrijk onderwerp is, blijkt wel uit de cijfers. Eén op de 7 mannen en 1 op de 6 vrouwen krijgen kanker tijdens het werkende leven. Dagelijks krijgen 137 mensen de diagnose gesteld. In de verschillende ziektefasen van kanker (diagnose, behandeling, herstel & re-integratie en duurzaamheid) varieert het werkvermogen. Veel voorkomende beperkingen zijn vermoeidheid en cognitieve beperkingen, zoals concentratie en prikkelverwerking. Ook onzekerheid over eigen kunnen en het zoeken naar houvast spelen een rol bij een persoon met kanker.

Bernadette vertelt arbeidsdeskundigen wat belangrijk is in de begeleiding binnen de Wet Verbetering Poortwachter, bij advisering in het 1e en 2e spoor en bij arbeidsdeskundig onderzoek.

Nu de 4 webinars zijn afgelopen, is alle informatie online beschikbaar op de AD Academie, in de vorm van sheets en het webinar van de AKC College Tour Kanker en Werk.

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
AKC
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Vacature voor kleinschalig onderzoek kanker en werk Amsterdam UMC

Professionalisering arbeidsdeskundigen kanker en werk Vanuit het Arbeids ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Vervolg AKC Collegereeks Kanker en Werk: jij kiest

In 2021 organiseerden we de AKC College Tour Kanker en Werk, met in totaal ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Nieuwsbrief Academische Werkplaats Noord

In de nieuwsbrief van AWP Noord o.a. aandacht voor: Ondrzoek naar long COVI ...

AKC
AKC
Meer Kenniscentrum AKC nieuws