Wilt u uw kennis op het gebied van dynamisch werken bijspijkeren? Regio Zuid biedt u hier de mogelijkheid toe op 24 en 28 april, via een live webinar!
Wilt u uw kennis op het gebied van dynamisch werken bijspijkeren? Regio Zuid biedt u hier de mogelijkheid toe op 24 en 28 april, via een live webinar!
Prof. dr. Roland Blonk legt uit hoe evidence based handelen en methodisch werken de basis zijn voor valideren, operationaliseren en meetbaar maken. Hoe werkt dit in de praktijk en welke consequenties heeft dit voor ons werk als arbeidsdeskundige? Dit Webinar wordt live uitgezonden op de AD Academie.
Wil je weten hoe je bevlogen kunt werken en anderen hiertoe kunt inspireren? Dr. Klaske Veth, Lector Duurzaam HRM, neemt ons mee in de veranderingen rondom het thema arbeid.
Zijn jij en je collega’s enthousiast over het inzetten van de SWW en hebben jullie de wens dat de SWW digitaal beschikbaar komt? Digitaliseren geeft veel gebruikersgemak. Is dat ook jouw wens?
Woensdag 5 februari 2020 om 10.30 uur live op de AD Academie een webinar door Yvonne Heerkens. Zij vertelt onder andere hoe de arbeidsdeskundige ICF kan gebruiken bij het in kaart brengen van de participatieproblemen van de klant.
Introductie
De focus in zorg en welzijn verschuift van ziekte naar functioneren. Het motto van de topsector Life Sciences and Health is: Vitaal functionerende burgers in een gezonde economie. Het is belangrijk dat ook mensen met een aandoening (binnenkort meer dan de helft van de bevolking) kunnen (blijven) functioneren. Arbeidsdeskundigen hebben de opdracht te kijken naar wat nodig is om mensen aan het te houden of aan het werk te krijgen, waarbij zowel gekeken wordt naar het werk zelf als naar de mogelijkheden van de werkende. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van het begrippenkader van de ICF (International Classification of Functioning, Disability and Health) (WHO, 2011), waarmee het functioneren van mensen beschreven kan worden én de factoren die daarop van invloed zijn.
Het webinar start met verschuiving in focus, daarna volgt een korte uitleg van de ICF, als derde worden de toepassingsmogelijkheden van de ICF besproken en tot slot volgen kort wat ontwikkelingen rond de ICF.
Wegens ruime belangstelling is het niet meer mogelijk je op te geven.
Kunnen arbeidsdeskundigen door eerder of preventief in verzuim betrokken te worden verzuim beperken of voorkomen?
Wegens ruime belangstelling is het niet meer mogelijk je op te geven.
Kunnen arbeidsdeskundigen door eerder of preventief in verzuim betrokken te worden verzuim beperken of voorkomen?
Na 10 jaar bouwen aan het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum voor en door arbeidsdeskundigen neemt Tjeerd Hulsman op 21 januari 2020 afscheid. Graag nodigt het bestuur van AKC je uit voor de receptie bij Karel 5, Geertebolwerk 1 te Utrecht.
De collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de ondernemer/zelfstandige is onderwerp van gesprek geworden bij het sluiten van het pensioenakkoord. Minister Koolmees heeft toegezegd dat alle zelfstandig ondernemers zich verplicht moet gaan verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Maar hoe zit dat?
Dinsdag 17 december verzorgt Shirley Oomens, bijzonder lector Arbeidsdeskundigheid, om 16.00 uur een webinar live op de AD Academie van de NVvA. Log in op de website met je persoonlijke account en ga naar de AD Academie. Klik op Webinars en om 16.00 uur start de presentatie. Als je live meekijkt kun je ook vragen stellen aan Shirley Oomens.
Denken is een complexe activiteit en verloopt meestal automatisch en onbewust. Hoe denk je na? En ben je je bewust van de valkuilen van je denken? In de lezing ‘helder en kritisch denken’ vertelt Suzanne Weusten hoe ons brein werkt. Ze laat zien hoe vooringenomen we zijn en hoe dat ons kan belemmeren in het werk. Ze behandelt de meest voorkomende denkfouten, zoals het beschikbaarheidseffect en de bevestigingsfout. Bovendien laat ze zien hoe je een advies helder kunt onderbouwen en geeft ze je tips om kritisch te argumenteren.
Doel van deze vervolgsessie op het AKC-college "Werkkracht bij kanker" is het samen dieper ingaan op casuïstiek en de afwegingen waar arbeidsdeskundigen in de praktijk tegen aan lopen bij werkhervatting na behandeling voor kanker. Door Ragna van Hummel, expert en ervaringsdeskundige, directeur van Re-turn | Werkkracht bij kanker.
Voor aankomende evenementen, kunt u de Evenementen pagina raadplegen.
Word vandaag nog lid van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA).
Maak in een paar stappen je account aan.
LID WORDEN