17
jul
2020

Oproep: Organisaties gezocht voor onderzoek vermindering verzuim door vroege inzet van arbeidsdeskundigen

AKC gaat in een pilot samen met Erasmus Impact Centre een vervolgstap zetten na het eerste onderzoek naar vroegtijdige inzet van de arbeidsdeskundige in het verzuimproces. Voor deze pilot zoeken we organisaties die hieraan mee willen werken. Werk je in of voor een organisatie of heb je contacten met werkgevers, dan hierbij het verzoek om deze oproep onder de aandacht te brengen van die werkgevers. Wij hopen op veel interesse bij werkgevers om het effect van arbeidsdeskundig handelen te kunnen vaststellen!

Verzuim heeft een grote impact op zowel werknemer als werkgever. Voor beiden is het van belang dat de werknemer een passend re-integratietraject krijgt met als doel om succesvol terug te keren naar werk. Er zijn aanwijzingen uit de praktijk dat het tijdig inzetten van arbeidsdeskundigen een rol kan spelen in het verminderen van verzuim. Welke aantoonbaar positieve bijdrage levert het inzetten van een arbeidsdeskundige daadwerkelijk op voor de werknemer? En wat is de impact op kosten, kwaliteit en continuïteit van de bedrijfsvoering voor de werkgever?

Arbeidsdeskundig Kennis Centrum en Impact Centre Erasmus (onderzoekscentrum van Erasmus Universiteit) starten in het najaar van 2020 een onderzoek naar de effecten van het vroegtijdig inzet van arbeidsdeskundig handelen. Wil uw organisatie bijdragen aan het beantwoorden van deze vragen? Lees dan verder of meld uw organisatie hier aan.

AKC
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
“We zijn 50 jaar jong!”

Zaterdag 8 mei is het precies 50 jaar geleden dat de NVvA werd opgericht. B ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Download nu de NVvA-app!

Hij is er! De gloednieuwe NVvA-app is vanaf nu te downloaden in de Appstore ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Bloemen voor het nieuwste NVvA-lid

Kim is 26 en daarmee een van de jongste en nieuwste leden van de NVvA. Ze r ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws