4 februari 2019

Wethouders Den Haag en Rotterdam lanceren platform om werkfitte mensen in de bijstand te contacteren

Op 14 januari lanceerden beide wethouders het nieuwe digitale platform HalloWerk waarmee werkgevers in Den Haag en Rotterdam rechtstreeks in contact kunnen komen met werkfitte mensen in de bijstand.

De gedachte achter het platform is dat motivatie en talenten belangrijker zijn bij het vinden van werk dan diploma’s en werkervaring. Hierdoor vinden mensen in de bijstand volgens de gemeenten sneller een geschikte baan en worden vacatures sneller vervuld, volgens de gemeenten.

Op het platform HalloWerk kunnen mensen in de bijstand een uitgebreid profiel aanmaken en zich beter presenteren aan werkgevers. In principe maken mensen zelf hun profiel aan, maar zo nodig krijgen ze hulp van de gemeente. De afgelopen maanden is HalloWerk uitgebreid getest. Het platform heeft zijn eerste successen al behaald: werkgevers vonden in korte tijd voor meer dan 200 vacatures een geschikte kandidaat. In 2019 zal het platform groeien tot een bestand met 10.000 werkzoekenden in Den Haag en Rotterdam. Waarschijnlijk gaan uiteindelijk meer gemeenten van HalloWerk gebruikmaken.

delen via

Ander nieuws

Bekijk alle berichten