7 mei 2020

Webinar: “De mentale impact van corona en een innovatieve oplossing” door Gijs Coppens

Niet iedereen wordt zwaarmoedig van de coronacrisis, maar we moeten de gevolgen die het virus en de maatregelen ertegen op onze mentale gezondheid heeft niet onderschatten, zegt de Amsterdamse psycholoog Gijs Coppens. 65 procent van de 365 mensen die een formulier invulden, rapporteert angst- of stressklachten en 50 procent zegt last te hebben van somberheid sinds de komst van het coronavirus. “De manier waarop wij als groep op dit moment uitgedaagd worden, ook psychisch, is ongekend”, zegt Coppens. “Dit is voor velen een volstrekt nieuwe ervaring.”

Gijs is GZ- psycholoog bij iPractice. Hij studeerde werktuigbouwkunde en innovatiemanagement aan de Technische Universiteit Delft, waarna hij een productiebedrijf opzette in Azië. Door zijn ervaringen als ondernemer ontstond de behoefte zich in de psychologie te verdiepen. Hij studeerde klinische psychologie aan de Universiteit van Tilburg en specialiseerde zich in het OLVG te Amsterdam tot GZ-psycholoog.

In het Webinar op 14 mei om 14.00 uur in de AD Academie gaat Gijs in op het onderzoek dat zij deden naar de mentale impact van corona en de maatregelen op werkende Nederlanders. Hij bespreekt de verschillen over de leeftijdsgroepen, mannen versus vrouwen, mensen met kinderen versus mensen zonder kinderen. Tevens introduceert hij het innovatieve zorgplatform OpenUp en geeft een kijkje in de (arbo)zorg van de toekomst.

Klik hier om je aan te melden.

delen via

Ander nieuws

Bekijk alle berichten