26 mei 2020

NVvA: Berichten over de gevolgen van het coronavirus

Samen weten we meer! Coronavirus COVID-19. De NVvA houdt alle berichtgeving rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en plaatst dagelijks praktische en actuele informatie op de website, zodat je als arbeidsdeskundige een volledig overzicht hebt van alle relevante nieuwsberichten.

Klik hier voor alle berichtgeving rondom het coronavirus.

Mocht je vragen hebben over je werkzaamheden en het coronavirus? Mail dan naar nvva@arbeidsdeskundigen.nl. Samen kijken we of we je vraag kunnen beantwoorden.

25-5 Video- en beeldbellen i.v.m. coronavirus

Geachte relatie,

Inmiddels ontvangt zowel de SRA als de NVvA veelvuldig vragen met betrekking tot de eerdere mededeling dat
de arbeidsdeskundige onderzoeken gedurende de door het kabinet aangekondigde periode mogen plaatsvinden
via video- of beeldbellen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is telefonisch contact ook geoorloofd.

De vragen betreffen met name de onduidelijkheid over de periode tot wanneer dit goedgekeurd wordt.
Er is besloten bovenstaande met goedkeuring te laten plaatsvinden zolang het kabinet de voorkeur geeft
aan thuiswerken.

25 mei 2020

SRA en NVvA25-5 Sterk door Werk over Corona & Werk
De coronacrisis heeft grote gevolgen voor het dagelijkse leven en werk van vrijwel iedereen. Ook voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die willen werken of aan het werk willen blijven, hun werkgevers en de professionals is de impact groot. Op Sterk door Werk vertellen 5 werknemers, een werkgever en een professional over hoe zij omgaan met de gevolgen van corona. Klik hier voor het volledige artikel

18-5 NVAB advies spreekuurcontacten vanaf 20 mei

Het RIVM heeft aangegeven dat het uitoefenen van contactberoepen, waaronder de bedrijfsartsen vallen, weer mogelijk is. Daarnaast is het advies om zoveel mogelijk vanuit huis te werken nog steeds van kracht. In de praktijk zal er daarom altijd sprake moeten zijn van een afweging waarbij zowel aspecten van risico-dragerschap als risico-vormerschap een rol spelen. Lees hier het volledige nieuwsbericht van NVAB.

23-4 Verlenging maatregelen kabinet i.v.m. crisis

Verlenging maatregelen kabinet i.v.m. Coronavirus

Zondag 15 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen voor onderwijs, horeca en sport aangekondigd om de verspreiding van het Coronavirus te beperken.
Deze maatregelen zijn op 21 april 2020 verlengd tot 20 mei 2020.

Dit betekent dat ook de mededeling, welke door de SRA en NVvA gedaan is op 1 april jl. van kracht is tot 20 mei a.s. en eventueel langer als het kabinet de maatregelen op een later tijdstip weer verlengd.
Deze mededeling houdt in dat de arbeidsdeskundige onderzoeken gedurende de door het kabinet aangekondigde periode mogen plaatsvinden via video- of beeldbellen, dan wel indien dat niet mogelijk is, telefonisch. De arbeidsdeskundige maakt daar melding van in zijn rapport.

23 april 2020,

SRA en NVvA

delen via

Ander nieuws

Bekijk alle berichten