24 juni 2020

Nieuw in de AD Academie

De AD Academie is altijd klaar voor gebruik, maar nooit af. Onlangs is de AD Essential 'MMM Mensen met Mogelijkheden' toegevoegd. Nieuwsgierig geworden? Log dan snel in en laat ons weten wat je ervan vindt!

De beweging 'Mensen Met Mogelijkheden' biedt professionals een krachtige methode om samen met anderen - waaronder werkgevers en mensen met een kwetsbaarheid - meer arbeidsparticipatie van mensen met een psychische beperking te realiseren.

De NVvA en de Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG ) startten in 2009 de beweging met de doelgroep Wajong. Tussen 2013 en 2020 is in vijf regio’s de methodiek 'Mensen Met Mogelijkheden' vertaald naar mensen met een psychische kwetsbaarheid.

‘Mensen met Mogelijkheden’ biedt arbeidsdeskundigen en andere professionals in de keten zorg, onderwijs en werk, een krachtige methode in de ondersteuning van mensen met psychische kwetsbaarheid naar arbeidsparticipatie. Het doel van ‘Mensen Met Mogelijkheden’ is om het handelen van de professionals meer te richten op betaald werk als onderdeel van interventies en behandeling. Dat betekent meer focus op mogelijkheden, minder op beperkingen, bij alle betrokkenen. ‘Mensen Met Mogelijkheden’ is gebaseerd op waarderend onderzoeken (‘appreciative inquiry’).

Meer weten? Log in op de AD Academie en bekijk de AD Essential ‘MMM’.

delen via

Ander nieuws

Bekijk alle berichten