24 mei 2019

Nieuw! Handboek arbeid & gezondheid

Hoe bevorder je integratie, inclusieve arbeid, duurzame inzetbaarheid en re-integratie? Dit Handboek Arbeid en Gezondheid geeft de antwoorden. De lector Arbeidsdeskundigheid, Shirley Oomens, is één van de schrijvers. Voor arbeidsdeskundigen die geïnteresseerd zijn in trends in het mooie maar complexe veld arbeid en gezondheid is het een nuttige bron van informatie. Zo lees je hoe je als arbeidsdeskundige, mensen verder kunt brengen wanneer ze te maken krijgen met ziekte of beperkingen. In het traject van het aan het werk krijgen (inclusie/integratie), aan het werk houden en het weer terug brengen naar het werk spelen, -naast de werkende zelf- veel professionals een rol. Zij vormen samen de doelgroep van dit handboek.

Dit vernieuwde handboek arbeid & gezondheid is onmisbaar voor arbeidsdeskundigen omdat het veld arbeid en gezondheid sterk in beweging is. Vergrijzing, flexibilisering en internationalisering zijn slechts enkele trends die je als arbeidsdeskundige raken. De variëteit aan professionals die in de verschillende contexten van werk werkzaam zijn en samenwerken, bewegen mee met deze ontwikkelingen. Op de hoogte zijn van laatste stand van zaken, draagt bij aan succesvol zijn in het veld arbeid en gezondheid. Het handboek is geactualiseerd en geeft overzicht en is daardoor belangrijk om je volledige potentie als arbeidsdeskundige te benutten. Voor bestelinformatie klik hier.

Dit handboek is ook een absolute aanrader voor iedereen in opleiding tot beroepen gericht op het bevorderen van duurzame arbeidsparticipatie. Het geeft professionals vertrouwen in het ondersteunen bij voorkomen en herstellen van arbeidsongeschiktheid. Het taalgebruik is prettig en afgestemd op de praktijk en de auteurs laten een grote passie voor het werkveld zien.

delen via

Ander nieuws

Bekijk alle berichten