11 mei 2020

Keuzetool-Arbeidsflexibiliteit

Onderzoekscahier 22 van het AKC gaat over de effecten van de verschillende vormen van arbeidsflexibiliteit op de 4-A’s, te weten: arbeidsinhoud, arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen.
Of arbeidsflexibiliteit positieve, of negatieve gevolgen heeft voor een werknemer hangt af van de situatie.

Resultaten van dit onderzoek geven inzicht in de mogelijke gevolgen van het inzetten van arbeidsflexibiliteit. Zo worden positieve effecten maximaal benut en worden eventuele negatieve effecten mogelijk voorkomen. Het onderzoek is vertaald in een online keuzetool voor arbeidsdeskundigen.

De 'Keuzetool-Arbeidsflexibiliteit' bevat informatie over acht verschillende vormen van arbeidsflexibiliteit. De resultaten zijn gerubriceerd naar belemmerende en bevorderende factoren per vorm van flexibiliteit.

De keuzetool is een hulpmiddel voor arbeidsdeskundigen om snel in kaart te brengen wat mogelijke aandachtspunten zijn. Op basis daarvan kun je als arbeidsdeskundige een keuze maken welke interventies je in wilt zetten.

Sinds half 2019 is deze tool beschikbaar. Wij zijn benieuwd in hoeverre de keuzetool wordt gebruikt door arbeidsdeskundigen en hoe het gebruik ervaren wordt.

Graag ontvangen wij jullie ervaringen met de Keuzetool-Arbeidsflexibiliteit. Je kunt een mailtje sturen aan akc@arbeidsdeskundigen.nl.

Dank voor jullie reactie!

delen via

Ander nieuws

Bekijk alle berichten