12 maart 2019

Gezocht: arbeidsdeskundigen, andere arbo-professionals en werkgevers voor onderzoeksproject ‘De mentaal gezonde zaak’.

Eén op de vijf werkenden heeft last van psychische problemen. De aandacht voor preventie van uitval en dus werkbehoud van deze mensen neemt toe. Werkgevers willen hun werknemers vaak wel behouden voor de organisatie, maar het ontbreekt aan goed op het werkveld aansluitende kennis. Om meer inzicht te krijgen in ondersteuningsbehoeften van werkgevers bij werkenden met veelvoorkomende psychische problemen zoeken onderzoekers van de HAN deelnemers voor het onderzoeksproject De mentaal gezonde zaak.

Bent u arbeidsdeskundige, heeft u ervaring met werknemers met veelvoorkomende psychische problemen en bent u benieuwd naar preventie mogelijkheden om deze werknemers aan het werk te houden? Dan gaan wij graag met u in gesprek. Door deelname aan dit onderzoek krijgt u inzicht in relevante factoren die werkbehoud van werkenden bevorderen of juist belemmeren. Tevens krijgt u de kans om te spreken over mogelijke ondersteuningsbehoeften en handelingsperspectieven voor werkgevers en arbeidsdeskundigen.

Wat houdt deelnemen aan dit onderzoek voor u in?
- Een individueel (telefonische interview) van 30 min
- Korte online opdracht van 10 minuten ter voorbereiding op het groepsgesprek
- Deelname aan eenmalig groepsgesprek van 2 uur op één van de volgende data en locaties:
Maandag 4 maart 2019 van 14u-16u in Den Haag, op loopafstand van Den Haag CS
Donderdag 28 maart van 14.30-16.30 in regio Arnhem/Nijmegen, exacte locatie volgt.


Mogelijk heeft u collega’s, zoals arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen, arbeidspsychologen of A&O adviseurs, die ook mee willen praten? Ook dan horen we graag van u of kunt u hen naar ons verwijzen.

Daarnaast zijn wij op zoek naar werkgevers voor ons onderzoek. De werkgever (leidinggevende, supervisor, lijnmanager) heeft een cruciale rol bij het ondersteunen van werknemers met veelvoorkomende psychische problemen zoals overspannenheid, burn-out, angst en depressie. Kent u werkgevers die te maken hebben gehad met werknemers met psychische problemen en geïnteresseerd zijn om hierover mee te praten? Dan zouden wij graag met hen in contact komen.

We stellen uw deelname enorm op prijs. Voor aanmelding of aanvullende informatie: neem gerust contact met ons op.

Onderzoekers De mentaal gezonde zaak
Bouwine Carlier bouwine.carlier@han.nl 0615104296
Suzanne van Hees suzanne.vanhees@han.nl 0611742858

https://www.han.nl/onderzoek/werkveld/projecten/mentaal-gezonde-zaak/

In AD Visie 4 van 2018 staat op pagina 14 meer informatie over dit project.

delen via

Ander nieuws

Bekijk alle berichten