21
sep
2017

OVAL: meer ouderen na outplacement aan de slag

Uit het Nationaal Outplacement-onderzoek van OVAL blijkt dat in 2016 van de groep 40-57-jarigen 70% na een outplacementtraject weer aan de slag is gegaan.

Het Nationaal Outplacement onderzoek werd voor het eerst In 2014 gehouden. In dat jaar en in 2015 ging ruim 60% weer aan het werk.Van de mensen jonger dan 40 jaar vindt net als in voorgaande jaren ongeveer driekwart na een outplacementtraject een baan.

In de groep 57+ zijn de outplacement resultaten het sterkst verbeterd, van 36% in 2014, naar 43% in 2015 tot 51% in 2016. Deze groep werknemers heeft in veel gevallen al langere tijd niet meer gesolliciteerd, is minder ervaren in ‘personal branding’ en heeft soms een gebrek aan 21st-century-skills, zoals ict-basisvaardigheden en informatie- en mediavaardigheden. OVAL-leden hebben hier vol op ingezet. Dit heeft, in combinatie met de aantrekkende arbeidsmarkt, de kans op het vinden van nieuw werk vergroot.

In sommige sectoren, zoals retail en financiële dienstverlening, verdwijnen veel mbo-functies. Uit het onderzoek blijkt dat 80% van de mensen na outplacement in een andere functie in dezelfde of een andere sector terecht komt.

Infographic OVAL: Meer ouderen aan het werk in 2016

NVvA
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Bescherm letselschadeslachtoffers tegen malafide praktijken

Letselschadeslachtoffers moeten beschermd worden tegen malafide praktijken ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Apps kunnen ondersteunen in communicatie op werk en in het dagelijks leven

Wanneer het gaat over technologische ondersteuning in werk gaan de gedachte ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
AKC levert update Leidraad jobcoach op bij NVvA

Een jobcoach kan ondersteuning bieden bij vinden en behouden van werk. Om u ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws