De arbeidsdeskundige werkt voor u!

Altijd op de hoogte blijven

Volg of like ons op Facebook, Linkedin en Instagram

Omgaan met fysiek zwaar werk

Nu de pensioenleeftijd is verhoogd, moet iedereen langer doorwerken. Dat geldt dus ook voor mensen met een fysiek of psychisch zwaar beroep. Het is logisch dat deze mensen eerder klachten vertonen en dus ook eerder kunnen uitvallen. Je kunt hier op verschillende manieren mee omgaan: je kunt tot je (bijvoorbeeld) 55e wachten en arbeidsongeschikt raken óf je kunt anticiperen op je toekomst.


Lees meer

Raad en daad van een arbeidsdeskundige

Enno Trompert was business architect (consultant) en is in 2007 volledig duurzaam afgekeurd. Hij heeft in dit proces te maken gehad met een arbeidsdeskundige en deelt zijn ervaringen hier.


Lees meer

Als het te veel wordt

Fysieke en mentale klachten, geen fut meer en tal van andere symptomen kunnen tekenen zijn van een burn-out. Een arbeidsdeskundige kan je hierbij helpen. Samen gaan jullie op zoek naar de oorzaak van jouw burn-out en pakken dit bij de wortel aan. Ook wordt er nagedacht over in hoeverre re-integratie mogelijk is en op welke voorwaarden dit gerealiseerd kan worden.


Lees meer

Henk van Ringen: Zorg voor verzuim

Henk van Ringen is vanaf 1992 arbeidsdeskundige, sinds eind jaren ’90 is hij betrokken bij de NVvA. Henk vertelt over de thema’s ‘verzuim’ en ‘poortwachter’.

Lees meer

Blog: Herstelgerichte dienstverlening

Richard Heling is vanaf 1998 arbeidsdeskundige in de particuliere sector en is sinds die tijd ook altijd betrokken geweest bij het platform Arbeidsongeschiktheidsverzekering en Letsel van de NVvA. Hij vertelt over letselschade en de rol van arbeidsdeskundigen hierin.

Lees meer

De opleiding: theorie en de praktijk

Loes Bernaert is stafarbeidsdeskundige bij UWV en zit in het bestuur van de NVvA. Zij vertelt over de opleiding tot arbeidsdeskundige.

Lees meer

Interview Richard Heling NvvA thema: Letselschade en zorg met behulp van een arbeidsdeskundige

Richard Heling is vanaf 1998 arbeidsdeskundige in de particuliere sector en is sinds die tijd ook altijd betrokken geweest bij het platform Arbeidsongeschiktheidsverzekering en Letsel van de NvvA. Hij vertelt over letselschade en de daarop volgende zorg met behulp van een arbeidsdeskundige.

Lees meer

Interview Richard Heling NvvA thema: Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en letsel

Richard Heling is vanaf 1998 arbeidsdeskundige in de particuliere sector en is sinds die tijd ook altijd betrokken geweest bij het platform Arbeidsongeschiktheidsverzekering en Letsel van de NVvA. Hij vertelt over de daling van verzekerde ondernemers en de rol van verzekeringen in letselschade zaken.

Lees meer

Interview Bets van Leeuwenkamp

Bets van Leeuwenkamp is arbeidsdeskundige en werkt nauw samen met de NVvA, onder andere aan de werkscan. We spreken haar over hoe mensen zelf kunnen bijdragen aan hun duurzame inzetbaarheid.

Lees meer

Lang en gelukkig werken

Monique Klompé is voorzitter van de NVvA. Zij vertelt over een belangrijk onderwerp voor iedereen wie werkt of wil werken: duurzame inzetbaarheid.

Lees meer

Folder: Als het werk anders moet... De arbeidsdeskundige werkt voor u!

De arbeidsdeskundige is er voor mensen die door diverse oorzaken niet (meer) in staat zijn hun werk op dezelfde manier voort te zetten. Samen met de werkende en de werkgever kijkt de arbeidsdeskundige naar de balans: wat op het werk nog kan en niet meer kan. De arbeidsdeskundige is uw onafhankelijk adviseur, beoordelaar of coach

Lees meer

AD Visie met veel aandacht voor campagne verschenen

De AD Visie, met daarin veel aandacht voor de marketing campagne, is verschenen.
U vindt de AD Visie, met twee openbare artikelen, hier.

Lees meer

Persbericht: Start campagne: ‘Als het werk anders moet. De Arbeidsdeskundige werkt voor u’

Na meer dan 100 jaar erkenning voor het beroep Arbeidsdeskundige

Vanaf volgende week start de beroepsvereniging NVvA (Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen) met een voorlichtingscampagne om werkenden en niet-werkenden in Nederland duidelijk te maken wat de arbeidsdeskundige voor hen kan betekenen. Het thema van de campagne luidt: ‘Als het werk anders moet. De Arbeidsdeskundige werkt voor u’.

Lees meer