• dinsdag
    3 december 2019
  • 16:00 - 20:30 uur
  • Locatie: Café Restaurant “de Zwaan”, Markt 9 te Son en Breugel
  • Type: Bijeenkomst
  • Interessegebied: Regio Zuid
  • P.E.-punten: 1
  • Maximaal aantal deelnemers: 200

3

dec

Comeback-methode

Ontslag, overlijden, ziekte, scheiding, iedereen krijgt in zijn leven te maken met tegenslag. Je gaat onderuit en wordt op de brancard van het veld gedragen, maar hoe kom je terug aan de bal? Tijdens deze interactieve lezing geven Benno Diederiks en Hans van Breukelen je inzicht in de 8 stappen van het Comeback-model.

delen via

Deze bijeenkomst heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt. Indien u zich nog aanmeldt, wordt u op de wachtlijst geplaatst.

De Regio Commissie NVvA Zuid nodigt u uit voor de regio bijeenkomst op dinsdag 3 december 2019

 

Comeback-methode

Ontslag, overlijden, ziekte, scheiding, iedereen krijgt in zijn leven te maken met tegenslag. Je gaat onderuit en wordt op de brancard van het veld gedragen, maar hoe kom je terug aan de bal?

 

Tijdens deze interactieve lezing geven Benno Diederiks en Hans van Breukelen je inzicht in de 8 stappen van het Comeback-model.

 

Cliënten zitten vaak met vragen als:

• Hoe krijg ik weer vat op mijn creatie- en realisatiekracht?
• Hoe kom je terug van weggeweest?
• Hoe komt het dat ik aan veerkracht heb ingeboet?
• En hoe reken ik af met risicomijding en faalangst?

Als arbeidsdeskundige bekijk je dit vanuit het gezichtspunt van werknemer en werkgever.

Soms loop je wel eens vast in gesprekken of kosten gesprekken je zoveel energie en is het resultaat veel minder dan je ervan had verwacht. De vragen die dan opduiken zijn:

  • Hoe kun je intrinsieke motivatie triggeren en activeren?
  • Waar ligt het turning-point?

Over dit thema zijn al veel zelfhulp boeken geschreven.

Maar……. deze opzet is uniek door de praktische invalshoek en de beleving van de ervaringsdeskundige en zijn coach.

 

Sinterklaas geschenk

Iedere bezoeker van deze thema bijeenkomst krijgt het boek “maak je comeback” als sinterklaas geschenk. Het persoonlijke verhaal van de voormalige topkeeper loopt als een rode draad door dit boek. Hans vertelt openhartig en gedetailleerd hoe hij met behulp van de comebackmethode de persoonlijke en professionele tegenslagen in zijn leven heeft overwonnen.

De opbrengst van het boek is bestemd voor de Stichting Overleven met alvleesklierkanker.

 

Programma

16.00 uur - 16.30 uur  Inloop met koffie en thee

16.30 uur - 17.45 uur  Hans van Breukelen en Benno Diederiks

17.45 uur - 18.15 uur  Pauze met broodjes, soep, koffie/thee

18.15 uur - 19.30 uur  Hans van Breukelen en Benno Diederiks

19.30 uur - 20.30 uur  Netwerkborrel met hapjes

 

Hans van Breukelen

In hoeverre moeten we uw geheugen opfrissen?

Hans van Breukelen (1956) is van huis uit onderwijzer, maar is vooral bekend door zijn negentienjarige voetbalcarriere. Hij stond als doelman onder de lat bij FC Utrecht, Nottingham Forest en PSV. Hij kwam 73 keer uit voor het Nederlands elftal en beleefde zijn ultieme overwinning met het Europese Kampioenschap voetbal in 1988. Zes jaar later nam hij afscheid van het voetbal en richtte hij zich op een maatschappelijke loopbaan met als centraal thema: succes is maakbaar.

Na zijn voetbalcarrière werd Van Breukelen actief in bestuurlijke functies binnen de voetbalwereld. Vanuit zijn passie voor topsport schreef hij drie managementboeken waarin hij topsport vergelijkt met presteren in het bedrijfsleven. Met veel plezier en succes inspireert Van Breukelen Nederland sindsdien als succesvol spreker. Sinds 2018 is hij ook begeleider van inspiratiesessies en organisator van het Maak je Comebackcafé.

De combinatie van topsport, management, coachingservaring maken dat hij op praktische wijze individuen en organisaties kan verbinden om doelstellingen te realiseren. ‘En boven alles ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van omgaan met tegenslagen en succesvol blijven,’ zegt Hans van Breukelen. ‘Dat doe ik op basis van een open dialoog, met een hart voor mensen en hard op inhoud. Het geeft mij een kick als mensen hun eigen plafond aantikken en van doelloosheid weer doelgericht kunnen gaan leven.’

Dit jaar was hij te zien in het TV programma “Meer dan Goud”, waarin 6 topsporters spraken over hun grote triomfen en hun diepe dalen. Wie ben je als topsport je leven niet meer beheerst?

Ook was hij in enkele maanden geleden nog actief als trainer van het Nederlands team bij het WK daklozen, samen met een andere grootheid uit de voetballerij Guus Hiddink.

Benno Diederiks

Benno Diederiks heeft meer dan twintig jaar ervaring als comeback-coach en ontwikkel-trainer. Hij staat voor een heldere en onorthodoxe aanpak, waarbij het vooral op handelen aankomt. Als comeback-coach en ontwikkel-trainer laat Benno Diederiks mensen (opnieuw) het potentieel en heilige vuur in zichzelf aanboren zodat zij tegenslag omzetten in verlangen, perspectief en daadkracht. Benno begeleidt individuen en teams naar betere prestaties en levensplezier, waaronder Hans van Breukelen. De laatste jaren begeleidde hij veel van zijn cliënten naar een comeback, waarvoor hij zijn eigen unieke Comeback-methode ontwikkelde.

 

Tot slot

De regio commissie verzoekt je om collega arbeidsdeskundigen aan te moedigen om mee te komen.
De themabijeenkomsten zijn gratis voor arbeidsdeskundigen, die lid zijn van de NVvA.

De regiocommissie attendeert je erop dat het bijwonen van de regiobijeenkomsten, 1 punt oplevert in het kader van de certificering voor arbeidsdeskundigen. Vergeet jouw NVvA badge niet mee te nemen!

Gelieve eventuele afmelding door te geven via de website. 

Bij niet tijdige afmelding zal een bedrag van € 50,- in rekening worden gebracht. 

Café Restaurant “de Zwaan”
Markt 9
5691 AR SON EN BREUGEL

Klik hier om jouw route te plannen.