• woensdag
    20 november 2019
  • 16:30 - 20:30 uur
  • Locatie: De Eenhoorn te Amersfoort
  • Type: Bijeenkomst
  • Interessegebied: Platform Sociaal Domein
  • P.E.-punten: 1

20

nov

Simpel Switchen in de Participatieketen

Voor een inclusieve arbeidsmarkt is er meer nodig dan een positieve bereidheid om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. Het moet gemakkelijker worden om vanuit een uitkering te gaan werken op de best passende plek, maar de praktijk is weerbarstig.
Vanuit het ministerie van Sociale Zaken is het project 'Simpel Switchen in de Participatieketen' ingezet. Doel van het project is dat drempels om te gaan werken en aan het werk te blíjven, verdwijnen.  Wat is hierbij de rol van de arbeidsdeskundige?

delen via

Een inclusieve arbeidsmarkt vraagt om intensief samenwerken. Klanten met een arbeidsbeperking moeten ergens op terug kunnen vallen als het werken toch (even) niet lukt. Er moet beter inzicht zijn in  financiële gevolgen van aan het werk gaan. Men moet meedoen op de best passende plek. Continuïteit in begeleiding en meer integrale ondersteuning is noodzakelijk.

Simon Heeremans( Beleidsmedewerker Ministerie van Sociale Zaken) en Martine van Ommeren ( sociaal ondernemer en regisseur Simpel Switchen in de Participatieketen bij Divosa ) geven uitleg over het project Simpel Switchen in de Participatieketen.

Shirley Oomens,  bijzonder lector Arbeidsdeskundigheid(HAN) is ook aanwezig.  Zij legt het verband naar duurzaam werken en informeert ons over het onderzoek “Duurzaam Werk(t)”.

De arbeidsdeskundige kan in dit proces heel goed invloed nemen. De arbeidsdeskundige beoordeelt, stimuleert en versterkt immers de mogelijkheden van de klant. Op deze bijeenkomst is ruimte voor inbreng van praktijksituaties en om jouw rol als professional naar voren te brengen.

16.30 inloop en registratie

17.00 start presentatie

18.00 pauze met broodjes en drankje

18.30 vervolg

20.00 napraten met drankjes

De Eenhoorn
Barchman Wuytierslaan 2
3818 LH AMERSFOORT

Klik hier om uw route te plannen.