Direct inschrijven
  • woensdag
    3 april 2019
  • 16:00 - 20:00 uur
  • Locatie: Wagenwerkplaats, Het Oude Magazijn te Amersfoort
  • Type: Bijeenkomst
  • Interessegebied: Platform Sociaal Domein
  • P.E.-punten: 1

3

apr

Het betrekken van naasten bij arbeidsparticipatie

Het landelijk onderzoekprogramma “De werkende centraal” is in 2017 gestart. Binnen het UMCG doet Nicole Snippen in het kader van haar promotieonderzoek naar de rol van naasten bij de arbeidsparticipatie van werkenden met een chronische aandoening. Hebben naasten, zoals partner, familieleden en vrienden, een ondersteunende of een belemmerende rol bij de terugkeer naar werk?

delen via

Wij krijgen een beeld van de stand van zaken van haar onderzoek. Verder gaat Nicole nader in op de vraag of arbeidsdeskundigen kunnen meten wat de specifieke rol van de naasten is. Hoe arbeidsdeskundigen deze kennis kunnen gebruiken in hun dagelijkse praktijk is zeer relevant en komt ook naar voren.

De komende tijd worden instrumenten ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld een gesprekstool. Tijdens de Platformbijeenkomst kunnen wij input geven hoe deze instrumenten nader ingevuld kunnen worden. Het doel van deze instrumenten is dat arbeidsdeskundigen gestructureerd in kaart brengen hoe naasten hun invloed nemen bij arbeidsparticipatie.

Het wordt weer een interactieve bijeenkomst, met een thema dat zeer nuttig kan zijn voor onze beroepsgroep. 

Ontvangst en registratie vanaf 16.00 uur.
Programma van 16.30 – 20.00 uur, inclusief een pauze waarin hapjes en drankjes worden geserveerd.

Wagenwerkplaats, Het Oude Magazijn
Piet Mondriaanplein 61
3812 GZ AMERSFOORT

Klik hier om uw route te plannen.