• woensdag
    3 april 2019
  • 16:00 - 20:00 uur
  • Locatie: Wagenwerkplaats, Het Oude Magazijn te Amersfoort
  • Type: Bijeenkomst
  • Interessegebied: Platform Sociaal Domein
  • P.E.-punten: 1

3

apr

Het betrekken van naasten bij arbeidsparticipatie

Welke rol hebben partner, familie en vrienden bij de terugkeer naar werk? Is deze ondersteunend of belemmerend?.  Hoe kunnen arbeidsdeskundigen de invloed van naasten benutten bij behoud van en terugkeer naar werk? Nicole Snippen doet binnen het UMCG promotieonderzoek naar de rol van naasten bij de arbeidsparticipatie van werkenden met een chronische aandoening. Dit thema is relevant voor arbeidsdeskundigen die werken op het gebied van  preventie, verzuimbegeleiding, spoor 1, 2 en in de taken als beoordelaar, adviseur, coach.  

delen via

Het landelijk onderzoekprogramma “De Werkende Centraal” is in 2017 gestart. Nicole Snippen geeft een beeld van de stand van zaken van haar onderzoek op de afdeling Gezondheidswetenschappen.  Aan ons de vraag of wij ons in de resultaten herkennen en wat onze mening is over de aangedragen onderwerpen.
Verder gaat Nicole in op de vraag of arbeidsdeskundigen kunnen meten wat de specifieke rol van naasten is.  Herken je de uitspraak:  “laat hem/ haar gauw werken want het is thuis niet te doen”. Of: “ hij/zij kan helemaal nog niet werken, hoe komt u erbij?”.  Wat hebben wij nodig om gestructureerd in kaart te brengen hoe naasten de terugkeer naar werk beïnvloeden.
Of willen wij juist andere praktische handvatten om met de naasten in gesprek te gaan en de klant optimaal te ondersteunen en begeleiden?
In deze Platformbijeenkomst kan jij je wensen, ideeën en suggesties naar voren brengen, het wordt weer een interactieve bijeenkomst. 

Ontvangst en registratie vanaf 16.00 uur.
Programma van 16.30 – 20.00 uur, inclusief een pauze waarin hapjes en drankjes worden geserveerd.

Wagenwerkplaats, Het Oude Magazijn
Soesterweg 310F
3812 BH AMERSFOORT

Klik hier om uw route te plannen.