• donderdag
  22 november 2018
 • 16:00 - 20:15 uur
 • Locatie: Ampt van Nijkerk
 • Type: Bijeenkomst
 • Interessegebied: Platform AOV & Letsel
 • P.E.-punten: 1

22

nov

Ontwikkelingen binnen de sociale zekerheid - arbeidsrecht

De ontwikkelingen binnen de sociale zekerheid lijken sneller te gaan dan ooit. Jurisprudentie en komende wetgeving bepalen de continue koerswijzigingen binnen het speelveld. Op 22 november 2018 zal in het oerwoud van de ontwikkelingen weer de nodige helderheid en duidelijkheid verschaft worden, zodat u als arbeidsdeskundige de materie van het arbeidsrecht nóg beter begrijpt en kan toepassen in de dagelijkse praktijk. De bijeenkomst wordt geleid door Myrthe van den Heuvel en Floris Asscher, beiden als advocaat werkzaam bij het gerenommeerde advocaten kantoor Pellicaan. 

delen via

De ontwikkelingen binnen de sociale zekerheid lijken sneller te gaan dan ooit. Jurisprudentie en komende wetgeving bepalen de continue koerswijzigingen binnen het speelveld. Op 22 november 2018 zal in het oerwoud van de ontwikkelingen weer de nodige helderheid en duidelijkheid verschaft worden, zodat u als arbeidsdeskundige de materie van het arbeidsrecht nóg beter begrijpt en kan toepassen in de dagelijkse praktijk. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • bespreken actuele jurisprudentie met betrekking tot arbeidsongeschiktheid en ontslag;
 • gevolgen van de uitspraak van de Hoge Raad met betrekking tot het verkrijgen van een gedeeltelijke transitievergoeding bij structureel minder uren kunnen werken als gevolg van ziekte (de uitspraak van de Hoge Raad ECLI:NL:HR:2018:1617, gepubliceerd op 14 september 2018);
 • Stand van zaken omtrent de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (wet DBA) en daarmee de  gevolgen van de uitspraak in de zg. “Deliveroo zaak” met betrekking tot het wel of niet hebben van aan arbeidscontract als zzp’er;
 • Voorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB): met onder andere een wijziging in de ontslaggronden;
 • Voorstel Wet Compensatie Transitievergoeding (WCT): het recht van de werkgever op compensatie van de betaalde transitievergoeding bij ontslag als gevolg van ziekte.

 

De bijeenkomst wordt geleid door Myrthe van den Heuvel en Floris Asscher, beiden als advocaat werkzaam bij het gerenommeerde advocaten kantoor Pellicaan. 

Hier vindt u details van het NVvA en AKC onderzoek dat besproken zal worden. 

Het programma wordt als volgt:
15:30 – 16:00 uur: inloop
16:00 – 17:30 uur: actuele ontwikkelingen binnen de sociale zekerheid en arbeidsrecht deel 1
17:30 – 18:00 uur: broodje
18:00 – 18:45 uur: actuele ontwikkelingen binnen de sociale zekerheid en arbeidsrecht deel 2
18.45 – 20.15 uur: onderzoek van NVvA en AKC in het kader van kennisgebruik

Ampt van Nijkerk
Berencamperweg 4
3861 MC NIJKERK

Klik hier om uw route te plannen.