• dinsdag
    27 november 2018
  • 16:00 - 20:30 uur
  • Locatie: Café Restaurant “de Zwaan” te Son en Breugel
  • Type: Bijeenkomst
  • Interessegebied: Regio Zuid
  • P.E.-punten: 1

27

nov

Beroepsziekten: PTSS

Het belooft weer een interessante avond te worden, met Esther Tossaint (korpspsycholoog van de Nationale Politie) en Danielle Bavelaar (landelijk bedrijfsarts/medisch adviseur van de Nationale Politie). Ook zal een medewerker van de Nationale Politie komen die zijn ervaringen zal vertellen, het behandeltraject en de impact op hemzelf en zijn directe omgeving.

delen via

Het jaarthema 2018 is BEROEPSZIEKTEN. In de eerste bijeenkomst hebben we stilgestaan bij wat een beroepsziekte is, in de tweede bijeenkomst zagen we hoe omgegaan wordt met beroepsziekten bij musici, de derde bijeenkomst ging over de gevolgen van werken met Chroom 6 verf. We zijn al weer aangekomen bij de laatste bijeenkomst van dit jaar, nu over PTSS. Het belooft weer een interessante avond te worden, met Esther Tossaint (korpspsycholoog van de Nationale Politie) en Danielle Bavelaar (landelijk bedrijfsarts/medisch adviseur van de Nationale Politie). Ook zal een medewerker van de Nationale Politie komen die zijn ervaringen zal vertellen, het behandeltraject en de impact op hemzelf en zijn directe omgeving.

Beiden kunnen veel vertellen over de VGW-teams bij de politie, de teams zijn belast met Veiligheid, Gezondheid en Welzijn, en Veilig en Gezond Werken. Dat PTSS bij politiemensen voorkomt zal u niet verbazen, er werd ook aangegeven door enkelen dit onderwerp in het kader van de beroepsziekten op te pakken.

De regio commissie verzoekt u om collega arbeidsdeskundigen aan te moedigen om mee te komen.
De themabijeenkomsten zijn gratis voor arbeidsdeskundigen, die lid zijn van de NVVA.

De regiocommissie attendeert u erop dat het bijwonen van de regiobijeenkomsten, 1 punt oplevert in het kader van de certificering voor arbeidsdeskundigen. Vergeet uw NVVA badge niet mee te nemen!

16.00 uur - 16.30 uur Inloop met koffie en thee
16.30 uur - 16.40 uur Welkom door Frank Ladeur
16.40 uur - 16.45 uur Resultaten enquête vorige bijeenkomst, Gerpiet Wicherts.
16.45 uur - 17.45 uur PTTS bij de politie, hoe kan dat worden voorkomen, en hoe gaat de politie er mee om? Esther Tossaint
17.45 uur - 18.15 uur Pauze met broodjes, soep, koffie/thee
18.15 uur - 19.15 uur Veilig en Gezond Werken, de inzet van VGW-teams 
19.15 uur - 19.45 uur Ervaringsdeskundige
19.30 uur - 20.30 uur netwerkborrel met hapjes 

Café Restaurant “de Zwaan”
Markt 9
5691 AR SON EN BREUGEL

Klik hier om uw route te plannen.