• 26 10:00 uur t/m 30 sep 2017 12:15 uur
  • Type: Bijeenkomst
  • Interessegebied: Regio Zuid
  • P.E.-punten: 0

26

sep

Studiereis Zweden

U maakt kennis met Zweden en het Zweedse systeem. De studiereis bestaat uit 2 meer formele en informatieve studiebezoeken (Prevent en Försäkringskassan), 3 inspirerende bedrijfsbezoeken en een netwerkbijeenkomst ism de Nederlandse handelskamer en de Nederlandse ambassade.

delen via

ArbetsRiktning in Zweden en WerkAdvies BV in Nederland organiseren voor Arbeidsdeskundige een studiereis naar Stockholm, Zweden.

De begeleiding is in de Nederlandse taal, de lezingen in het Engels en waar mogelijk in het Nederlands.

U maakt kennis met Zweden en het Zweedse systeem. De studiereis bestaat uit 2 meer formele en informatieve studiebezoeken (Prevent en Försäkringskassan), 3 inspirerende bedrijfsbezoeken en een netwerkbijeenkomst ism de Nederlandse handelskamer en de Nederlandse ambassade.

In Zweden werkt men niet uit van "de meeste stemmen gelden", maar van "overeenstemming/ consensus". Hierbij is de samenwerking tussen de werkgeversorganisatie en de werknemersorganisaties/ vakbonden dan ook erg nauw - ook bij arbo-vraagstukken. Hoe deze samenwerking is vormgegeven horen we dag 2, tijdens ons bezoek aan Prevent. Prevent is een organisatie die eigendom is van zowel de werkgevers- en werknemers/vakbonden. Het zal duidelijk zijn dat Prevent zich vooral bezig houdt met preventie.

Natuurlijk kijken we ook naar wat er gebeurt als je ziek wordt en beperkingen oploopt. Dit regelt in Zweden de Försäkringskassan. Försäkringskassan legt ons uit hoe het verzekeringsproces in elkaar zit, maar ook wat de rol van de werkgever en werknemer is bij uitval. Ouderschapsverlof is in Zweden lang, flexibel en opneembaar voor beide ouders (480 dagen/ kind). Ook hierover krijgen we informatie.

Om te kijken hoe bedrijven hiermee omgaan, zal ook de Dutch-Swedish Chamber of Commerce haar bijdrage leveren met een ontvangst op de Nederlandse Ambassade.

Voor arbeidsdeskundigen is een studiereis zonder bedrijfsbezoeken natuurlijk ondenkbaar! In totaal bezoeken we 3 bedrijven, waaronder Vasakronan. Vasakronan is Zweeds grootste vastgoedbedrijf voor kantoor- en winkelpanden, dat stevig inzet op ´slimme werkplekken´. Werkplekken waarbij je kunt kiezen waar je gaat werken, afhankelijk van je activiteit (zoals brainstormen met een groep, bellen, geconcentreerd werken). We nemen een kijkje op hun hoofdkantoor en krijgen uitleg over de ontwerpgedachte die erachter zit.

Tevens gaan we op bezoek bij een productiebedrijf en innovatief bedrijf.

Tot slot. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om wat van de omgeving te zien. Meestal is het in september mooi weer in Zweden en daarnaast is Stockholm gebouwd op de eilanden van een archipel met prachtig natuurschoon. Hier gaan we natuurlijk iets mee doen.

Info en kosten

De kosten bedragen 1.995 euro per persoon. Bij deze prijs zijn o.a. de volgende zaken inbegrepen:

Vlucht van Weeze (Dld) naar Stockholm (Skavsta) o.b.v. economyclass
Instappen met prioriteit
Handbagage en 20 kg ruimbagage
Hotel in/nabij het centrum (o.b.v. 2 persoonskamer)
Ontbijtbuffet, lunches en diners (excl. drankjes)
Alle werkbezoeken
Lokaal vervoer
Begeleiding tijdens de reis
Informatiemap

Voor de deelnemers resten alleen nog persoonlijke uitgaven. U kunt tegen een toeslag een éénpersoonskamer boeken.