Dossier - Mensen met Mogelijkheden actualiteitendossier

« Terug naar het Blogs overzicht

Samenwerking

Door Yvette van Woerkom

Als bestuur van de NVvA hebben we een onderlinge taakverdeling. Dat is wel zo praktisch en efficiënt. Ik mag mij onder meer bemoeien met de ontwikkeling van leidraden. En daar word ik soms heel blij van. Een voorbeeld? Arbeidsdeskundigen uit de private sector en arbeidsdeskundigen van UWV werkbedrijf en UWV SMZ werken momenteel aan de Leidraad Werkvoorzieningen. Een prachtig project, onder leiding van het AKC, in opdracht van de NVvA. Waarom ik hier zo blij van word? Omdat het een mooi voorbeeld is van samenwerking tussen arbeidsdeskundigen buiten en binnen UWV, oftewel: samenwerking tussen aanvragende en beoordelende partijen. Samen werken ze aan een leidraad die bijdraagt aan een juiste aanvraag én juiste beoordeling van werkvoorzieningen.

Het leidt tot transparantie. Want de leidraad geeft vanuit de specifieke rol van de arbeidsdeskundige aan hoe hij of zij moet handelen. Enerzijds het helpt arbeidsdeskundigen om goed in kaart te brengen wat voor werkvoorziening nodig is. Aan de andere kant maakt het duidelijk hoe UWV beoordeelt of de aangevraagde werkvoorziening in aanmerking komt voor vergoeding.

Ik hou heel erg van dit soort samenwerkingsprojecten. Projecten waar het mes aan twee kanten snijdt, waarin zowel de advieskant als de beoordelingskant zien hoe ze de zaken kunnen aanpakken. Transparantie over elkaars rol en positie met als uitkomst een betere dienstverlening aan de klant!

delen via