Rood of groen? Feedback: doen!

Door Loes Bernaert

Wat een geweldige dag was het weer. Buiten stegen de temperaturen eindelijk tot zomerse waarden, binnen waren de leden met elkaar in gesprek. Ik heb het over de ALV en de AD Parade van 7 juni in ' s Hertogenbosch.

Tijdens de ALV hebben we de leden geïnformeerd over alles wat het afgelopen half jaar is gebeurd en over welke onderwerpen akkoord gevraagd moest worden. Voorstellen waarin het bestuur en een aantal betrokken leden vooraf veel energie hebben gestopt. Betekent dat dat goedkeuring slechts een formaliteit is? Dat alles voorgekookt is en vastligt, en we als bestuur verwachten dat er allemaal groene kaarten omhoog worden gestoken? Natuurlijk niet. Feedback op hoofdlijnen doen we in de ALV - en dat kan dus ook rood zijn. Diepgaande discussies doen we ervoor en erna.We hebben de leden immers nodig om te weten of we op het juiste spoor zitten.

Daarom was het eerste deel van AD Parade - direct na de ALV - bestemd voor workshops over professionalisering van ons vak. CADO wordt immers verder uitgewerkt en daarbij is het van groot belang dat de leden weten wat de norm wordt. De norm voor de AD in opleiding, maar ook hoe hoog we de lat leggen voor de nieuwe certificering. Dit gaat iedereen aan! Het was ambitieus om dat in ruim één uur te doen. Dat wisten wij van te voren. Maar meer tijd hiervoor inruimen op een gevarieerd evenement als AD Parade vonden we niet juist.

Daarom gaan we ook op andere manieren de leden meenemen in de stand van zaken, hun mening vragen en vragen met ons mee te denken. We hebben al heel mooie feedback gekregen. Er volgen nog een aantal inspraakronden, maar dan lekker vanuit je stoel of OT. Zo kunnen ook de leden die niet op AD Parade waren van zich laten horen.

Het concept van een parade met veel interactie over de ontwikkelingen in het vak was weer succesvol. Nooit maak je het iedereen naar de zin, maar ik heb veel positieve reacties gehoord en blije gezichten gezien. Gelukkig was na afloop de temperatuur nog steeds zomers en kon het nagenieten onder prettige omstandigheden plaatsvinden.

delen via

Andere weblogs