Maatwerk loont!

Door Marloes Barendrecht

De inspectie Werk en Inkomen stelt dat gemeenten arbeidsgehandicapten niet goed in beeld hebben en dat ze te weinig gebruik maken van medisch-arbeidsdeskundige expertise. Veelal wordt dit achterwege gelaten uit kostenoverweging. Een verkeerde bezuiniging vind ik, want hoe krijg je de klant op de juiste plek als je niet goed weet waar zijn (on)mogelijkheden liggen?

Gelukkig zijn ze er wel, gemeenten die gebruik maken van medisch-arbeidsdeskundige expertise. Ik merk het in mijn dagelijks werk. Als arbeidsdeskundige vertaal ik de theoretische mogelijkheden naar de praktijk. Weeg ik de belasting die werk met zich meebrengt en de belastbaarheid van de klant. Dit geeft klantmanagers een goed vertrekpunt voor re-integratie of biedt het de gelegenheid om trajecten tijdig bij te sturen. Het zorgt voor een optimale match en voorkomt dat de klant verdwaalt in trajecten. Een goede diagnose aan de voorkant is het halve werk en vermijdt 'draaideurklanten'!

Met het Sociaal Akkoord en de Participatiewet in het vooruitzicht zie ik nieuwe kansen voor succesvolle samenwerking. Het arbeidsgehandicaptenquotum staat weliswaar in de ijskast, maar toch zal er in toenemende mate een beroep worden gedaan om arbeidsgehandicapten in dienst te nemen. Dat vraagt om een omslag in denken en om maatwerk. Want mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt 1-op-1 matchen met het bestaande vacaturebestand is een illusie. Wat ik gemeenten voorstel? Adviseer werkgevers hun arbeidsprocessen te organiseren en geschikt te maken voor arbeidsgehandicapten. Geef ze praktische begeleiding, faciliteer en ondersteun ze in hun ambitie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

De arbeidsdeskundige is onafhankelijk adviseur voor alle partijen: gemeente, werkgever én klant. Ik ben ervan overtuigd dat gesprekken tussen gemeenten en arbeidsdeskundigen leidt tot samenwerking die niet alleen uiterst effectief is, maar ook nog eens kostenbesparend werkt!

delen via

Andere weblogs