24
mei
2017

Werkgevers zetten Participatiewet succesvol in en krijgen nieuw instrument om premiekorting te berekenen

KFC Lelystad en een samenwerking van werkleerbedrijf Pantar en UvA hebben succes met het inzetten van arbeidsbeperkten onder de Participatiewet.

KFC Lelystad heeft een medewerker vanuit de Banenafspraak en één van uit de Bijstand in dienst genomen en er werken vijf statushouders. Dankzij deze inzet hebben ze op 19 mei tijdens het Flevopenningen Ondernemersgala de Participatiepenning gewonnen.

Bij het gezamenlijke werkleerbedrijf van Pantar en de Universiteit van Amsterdam (UvA) maakten het afgelopen jaar ruim 60 kansarme jongeren en arbeidsgehandicapten een stap in hun ontwikkeling. Pantar begeleidt hen in hun arbeidsontwikkeling, met als uiteindelijke doel een baan zo dicht mogelijk bij de reguliere arbeidsmarkt. De UvA biedt hen een plek om werkervaring op te doen, te groeien en zich al werkenderwijs te ontwikkelen.

Het gaat daarbij om mensen uit verschillende doelgroepen die allemaal een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt (van medewerkers uit de Wsw en de Participatiewet tot jongeren van praktijkscholen en mensen die een traject volgen via gemeente of UWV).

Digitale calculator berekent premiekorting voor werkgevers
Het Ministerie van SZW, de Belastingdienst en UWV hebben een digitale calculator ontwikkeld waarmee werkgevers eenvoudig kunnen berekenen hoeveel premiekorting ze kunnen ontvangen bij het in dienst nemen van arbeidsbeperkten. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft samen met de Belastingdienst en het UWV een digitale calculator ontwikkeld voor werkgevers. Zij kunnen op die manier redelijk snel en eenvoudig berekenen wat de financiële tegemoetkomingen zijn als men werknemers met een arbeidsbeperking in dienst wil nemen of werknemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Bescherm letselschadeslachtoffers tegen malafide praktijken

Letselschadeslachtoffers moeten beschermd worden tegen malafide praktijken ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Apps kunnen ondersteunen in communicatie op werk en in het dagelijks leven

Wanneer het gaat over technologische ondersteuning in werk gaan de gedachte ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
AKC levert update Leidraad jobcoach op bij NVvA

Een jobcoach kan ondersteuning bieden bij vinden en behouden van werk. Om u ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws