18 juli 2018

Midden-Utrecht zet onder meer IPS in om psychisch beperkten aan het werk te helpen

De arbeidsmarktregio Midden-Utrecht heeft een plan van aanpak 'Werk Herstelt' gelanceerd om mensen met een ernstige psychische aandoening aan betaald werk te helpen.

In Midden-Utrecht werken de verschillende partners samen rondom mensen met een ernstige psychische aandoening die wel betaald willen werken. Met onder andere de erkende methodiek Individuele Plaatsing en Steun (IPS) worden ze aan betaald werk geholpen. De partijen werken samen met als doel de onderlinge samenwerking een impuls te geven, het netwerk te versterken en de slag naar betaald werk te maken, verduidelijkt projectleider Cris Bergman.

De afgelopen jaren waarin GGZ-instellingen en UWV elkaar steeds beter weten te vinden en de laatste twee jaar, is er ook steeds meer ‘ingezoemd’ op de regio. Voorzitter Jacobine Geel van GGZ Nederland vindt de Utrechtse samenwerking een mooi voorbeeld voor andere regio’s. ‘Er gebeurt ontzettend veel in het land. Met veel energie. Daarom is het goed dat elke regio een eigen ambassadeur heeft, die gevoed wordt met goede voorbeelden en die eventuele knelpunten op landelijke tafels neerlegt.’

delen via

Ander nieuws

Bekijk alle berichten