11
jan
2017

Emmen start met smart factory waar efficiënt en flexibel geproduceerd wordt

In januari 2017 start Added in Emmen met haar activiteiten die een alternatief gaan bieden voor de sluiting van de armaturenfabriek van Philips.

Added is één van de fieldlabs die onderdeel uitmaken van de Nationale Smart Industry agenda

Het initiatief voor Added komt van het Brabantse hightechbedrijf Chezz Partners en de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM). André Jansen van Chezz Partners: “Over 10 jaar wordt er overal in de wereld geproduceerd in smart factories, waar digitale technologieën worden ingezet om extreem efficiënt en flexibel te produceren. Dit soort smart factories zal het antwoord zijn op uitbesteding naar landen zoals China. Dit wordt de vierde industriële revolutie.

Het startteam van Added bestaat uit ongeveer 18 man, hoofdzakelijk oud Philips-medewerkers. De fabriek kan worden omgebouwd tot een innovatief bedrijf waar voor en met verschillende partners op een slimme manier producten zullen worden geproduceerd.

Het is de bedoeling dat het personeelsbestand al in de loop van dit jaar groeit om uiteindelijk te eindigen met ongeveer 50 personeelsleden. In de toekomst moet het bedrijf werk bieden aan aanzienlijk meer mensen. Bij het werven van personeel zullen actief en met voorrang de ex-medewerkers van Philips worden benaderd.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Bescherm letselschadeslachtoffers tegen malafide praktijken

Letselschadeslachtoffers moeten beschermd worden tegen malafide praktijken ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Apps kunnen ondersteunen in communicatie op werk en in het dagelijks leven

Wanneer het gaat over technologische ondersteuning in werk gaan de gedachte ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
AKC levert update Leidraad jobcoach op bij NVvA

Een jobcoach kan ondersteuning bieden bij vinden en behouden van werk. Om u ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws