25
jul
2017

De digitale werkplek van vandaag bevat in toenemende mate virtuele medewerkers

Dit blijkt uit het 'Digital Workplace Report: Transforming Your Business', gepubliceerd door Dimension Data,waarin onderzoek gedaan werd naar achthonderd organisaties in vijftien landen verspreid over vijf continenten.

Uit het onderzoek naar de ontwikkeling van de digitale werkplek blijkt dat veertig procent van de organisaties concurrentievoordeel en het verbeteren van bedrijfsprocessen als de belangrijkste doelstellingen van hun digitale-transformatiestrategie ziet.

Het merendeel van de respondenten, 64 procent, verwacht binnen twee jaar te beschikken over technologieën als virtuele consultants. Bovendien geeft 58 procent aam daar binnen twee jaar actief in te gaan investeren.

In het bankwezen wordt al gebruikt gemaakt van virtuele medewerkers in de vorm van virtuele bankbedienden en consultants. Dit zijn applicaties die artificial intelligence en machine learning gebruiken om eenvoudige vragen te kunnen beantwoorden.

Digitale transformatie wordt door veertig procent van de organisaties ingezet voor het behalen van concurrentievoordeel en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Dertig procent van de organisaties geeft aan zover gevorderd te zijn in het proces van digitale transformatie, en dat men al resultaten boekt. Een ander onderdeel van de digitale transformatie is de toepassing van nieuwe werkplektechnologieën om de klantenservice te verhogen. Volgens 45 procent van de respondenten hebben deze technologieën geleid tot een hogere klanttevredenheid.

Lees hier de infographic en het volledige rapport.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Bescherm letselschadeslachtoffers tegen malafide praktijken

Letselschadeslachtoffers moeten beschermd worden tegen malafide praktijken ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Apps kunnen ondersteunen in communicatie op werk en in het dagelijks leven

Wanneer het gaat over technologische ondersteuning in werk gaan de gedachte ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
AKC levert update Leidraad jobcoach op bij NVvA

Een jobcoach kan ondersteuning bieden bij vinden en behouden van werk. Om u ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws